ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Επιστροφή στην κορυφαία 5άδα της ΕΑΚ για τον Γιώργο Αχιλλέως!

Ο Ολυμπιονίκης σκοπευτής δίνει το παρών του στην τοπ 5άδα για 14η φορά τα τελευταία 15 χρόνια

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Για 14η φορά τα τελευταία 15 χρόνια τα μέλη της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) ψήφισαν τον Γιώργο Αχιλλέως στην κορυφαία 5άδα των Κυπρίων αθλητών για το έτος που πέρασε. Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 -στη Γιορτή των Αρίστων της ΕΑΚ- ο 37χρονος Κύπριος Ολυμπιονίκης θα τιμηθεί γι΄ άλλη μια χρονιά για τις μεγάλες αγωνιστικές του επιτυχίες.

Το 2017 ήταν εξαιρετικά πετυχημένο για τον Αχιλλέως! Ο σκοπευτής έκλεισε τη χρονιά στο Νο2 του κόσμου στο σκητ, έχοντας κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (το κορυφαίο ετήσιο σκοπευτικό ραντεβού στον κόσμο) στη Μόσχα, το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Λάρνακα και την πρόκριση στην εξάδα του τελικού στον Τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Δελχί.

Ο ίδιος ο Αχιλλέως, μιλώντας τον Νοέμβριο, αποκάλεσε τη χρονιά του 2017 ως την πιο σημαντική της καριέρας του, αφού επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στην παγκόσμια ελίτ μετά από τη δύσκολη χρονιά του 2016.

Ο Γιώργος Αχιλλέως έδωσε το παρών του στην κορυφαία 5άδα της ΕΑΚ για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2004 και ακολούθησαν δεκατρείς συνεχόμενες παρουσίες (επίδοση που αποτελεί ρεκόρ), πριν διακοπεί το σερί το 2016. Μετά το περσινό «διάλειμμα», ο Αχιλλέως επιστρέφει στην κορυφαία 5άδα για το 2017, στην τελετή βραβεύσεων που θα λάβει χώρα στις 9 Ιανουαρίου 2018 στο Χίλτον Παρκ στη Λευκωσία, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Στις δεκατρείς προηγούμενες του παρουσίες στην κορυφαία 5άδα, ο Αχιλλέως αναδείχτηκε δύο φορές κορυφαίος Κύπριος αθλητής, το 2007 και το 2010.

Σχολιάζοντας τη νέα συμπερίληψη του στην κορυφαία 5άδα της ΕΑΚ ο Αχιλλέως, είπε: «Μετά τη βράβευση μου από την Ομοσπονδία ως κορυφαίου σκοπευτή για το 2017, η συμπερίληψη μου στους κορυφαίους της ΕΑΚ αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση της εξαιρετικής χρονιάς που είχα πέρσι. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου, την ΟΠΑΠ Κύπρου, την adidas, την Beretta και τα Olympia Cartridges, για τη σημαντική και καθοριστική στήριξη που μου παρέχουν».

Σκοποβολή: Τελευταία Ενημέρωση

X