ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξεκινά δουλειά για το 2017

Πίσω του αφήνει το δύσκολο 2016 ο Γιώργος Αχιλλέως, ο οποίος πλέον συγκεντρώνεται στη νέα σεζόν του 2017, ξεκινώντας έτσι δουλειά έχοντας ως μεγάλο στόχο την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Ο 36χρονος Κύπριος σκοπευτής, παρά τα πολύ καλά αποτελέσματα που έφερε το 2015, με αποκορύφωμα την ισοφάριση του Παγκοσμίου ρεκόρ στο σκιτ και την παρουσία σε δύο τελικούς σε Παγκόσμια Κύπελλα, δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μένοντας εκτός του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού στον πλανήτη για πρώτη φορά από το 2000, ο Αχιλλέως είχε μια ταραχώδη σεζόν το 2016, με τη συμμετοχή του σε τρία παγκόσμια κύπελλα και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να περνάνε χωρίς ψηλά πλασαρίσματα.

«Το 2016 ήταν η πιο περίεργη αγωνιστική χρονιά που έζησα. Το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες με επηρέασε -όπως είναι φυσιολογικό- ψυχολογικά, έτσι δεν μπόρεσα να συνεχίσω τις καλές εμφανίσεις της προηγούμενης χρονιάς», παραδέχεται ο Γιώργος Αχιλλέως, ο οποίος με τέσσερις εμφανίσεις σε Ολυμπιακούς, έχει ως καλύτερη θέση την 5η στο Πεκίνο, που αποτελεί μέχρι σήμερα την τρίτη κορυφαία επίδοση από Κύπριο αθλητή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σημαντικά ραντεβού το 2017
Με το Ρίο να ανήκει στο παρελθόν, ο Αχιλλέως πλέον συγκεντρώνεται στο 2017, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές διοργανώσεις. Πέραν από τα τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Κύπριος σκοπευτής θα αγωνιστεί και στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Ταραγόνα της Ισπανίας. Εκεί ευελπιστεί να γίνει ο πρώτος Κύπριος με μετάλλια σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις. Ο Αχιλλέως κέρδισε χάλκινο το 2005, αργυρό το 2009 και αργυρό το 2013.

«Μεγάλος στόχος το Τόκιο»
«Αφήνω πίσω μου το 2016 και πλέον αρχίζω δουλειά για τη νέα σεζόν. Δεν επιτρέπω στην απογοήτευση να με ρίξει, αλλά αντίθετα είμαι πεισμωμένος για να επιστρέψω δυνατός. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο είναι ο μεγάλος μου στόχος και ξέρω πως πρέπει να δουλέψω σκληρά τα επόμενα χρόνια να τα καταφέρω», καταλήγει ο Αχιλλέως, ο οποίος στην καριέρα του έχει κερδίσει τέσσερα μετάλλια (δύο χρυσά) σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, τρία (ένα χρυσό) σε τελικούς Παγκοσμίων Κυπέλλων, δεκατέσσερα (έξι χρυσά) σε Παγκόσμια Κύπελλα και τέσσερα μετάλλια (ένα χρυσό) σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Σκοποβολή: Τελευταία Ενημέρωση

X
X