ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κοντίδης (vid)

Ο πρωταθλητής μας διατήρησε τα σκήπτρα του για 2η χρονιά

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα Laser αναδείχθηκε ο Παύλος Κοντίδης στη διοργάνωση που έγινε στο Άαρχους της Δανίας.

Έκανε το back to back ο Λεμεσιανός Ολυμπιονίκης

Στον στίβο του Άαρχους της Δανίας, όπου το 2008 είχε στεφθεί για δεύτερη συνεχή φορά Πρωταθλητής Κόσμου στους Νέους, ο 28χρονος ιστιοπλόος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας του 2018, υπερασπιζόμενος το παγκόσμιο πρωτάθλημα των Laser που κέρδισε πέρσι στο Σπλιτ.

Σε μια κούρσα μεταλλίων χωρίς περιθώριο λάθος, κινούμενος στην κόψη του ξυραφιού, ο Κύπριος Ολυμπιονίκης έκανε ένα άριστο τακτικά αγώνα, έμεινε κοντά στον Matthew Wearn και τερματίζοντας ακριβώς πίσω του, σφράγισε την πρωτιά με 59 βαθμούς ποινής, έναντι 61β του Αυστραλού. Τρίτος ο Γερμανός Buhl. Ο Παύλος μπήκε στην κούρσα μεταλλίων με προβάδισμα τεσσάρων βαθμών και ήθελε απλά να τερματίσει πίσω από τον Wearn, κάτι που πέτυχε. Τέρας ψυχραιμίας και αυτοσυγκέντρωσης, διαχειρίστηκε σωστά την ιστιοδρομία ακόμα και όταν ο Wearn ξέφυγε 2-3 θέσεις μπροστά και έτσι στέφθηκε Πρωταθλητής Κόσμου.

«Νοιώθω εκπληκτικά. Ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας. O Wearn ήταν ένας πολύ δυνατός αντίπαλος. Έκανα μια καλή δουλειά στον αγώνα. Ήμουν συγκεντρωμένος μέχρι το τέλος. Οι δυο πόντοι ήταν τελικά αρκετοί. Είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της κούρσας ο πρωταθλητής μας. 

 Έτσι κάλυψε τον αγώνα η ιστοσελίδα μας:

15:40 Τέλος. Ο Κοντίδης είναι ξανά στην κορυφή του κόσμου. 

19:37 Έπεσε στην 8η θέση ο Wearn. Στην 9η βρίσκεται ο Κοντίδης. Το μόνο που έχει να κάνει ο πρωταθλητής μας είναι να μείνει πίσω από τον Αυστραλό. 

15:35 Υποχώρησε στην 7η θέση ο Wearn. Ο Κοντίδης βρίσκεται στην 8η θέση και αυτή τη στιγμή κρατά το χρυσό. 

15:33 Αυτή τη στιγμή ο Κοντίδης βρίσκεται στην 8η θέση και ο Wearn στην 5η. Για να πάρει το χρυσό, αρκεί να τερματίσει μάξιμουμ μια θέση πίσω από τον Αυστραλό.

15:30 Σε δύσκολη θέση ο πρωταθλητής μας όμως θα το παλέψει. Υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος. 

15:27 Αυτή τη στιγμή ο Κοντίδης βρίσκεται στην 10η θέση και ο Wearn στην 6η. Γίνονται συνεχώς ανακατατάξεις. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ιστιοπλοΐα: Τελευταία Ενημέρωση

X