ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Κοντίδης: «Οι ανεπιθύμητες στιγμές είναι αυτές που σε βοηθούν να εξελιχθείς»

Ο Παύλος Κοντίδης στον ΣΠΟΡ FM 95.0

Άνδρας και αθλητής της χρονιάς στα «Τράπεζα Κύπρου Man Of The Year Awards 2018» αναδείχθηκε ο Παύλος Κοντίδης. Ο αθλητής μας στην ιστιοπλοΐα κατάφερε να ξεχωρίσει από αρκετές άλλες και σημαντικές προσωπικότητες. Μάλιστα στην ομιλία του έστειλε μήνυμα ζωής καθώς σημείωσε πως μέσα από τις δύσκολες στιγμές μαθαίνεις, κερδίζεις και σε βοηθούν να ανέβεις ψηλά. Στο πλαίσιο αυτό ο Παύλος Κοντίδης, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Γιώργο Παττίχη και Δημήτρη Χριστοφόρου.

Τα κυριότερα σημεία:

Για την καθημερινή προπόνηση: «Η κάθε μέρα είναι διαφορετική και δεν μπορούμε να ξέρουμε από πριν και έτσι ανάλογα με τον άνεμο αλλάζουμε την ξηρή προπόνηση. Στην ουσία μόλις τελείωσα με το γυμναστήριο και ακολούθως το μεσημέρι θα μπω στη θάλασσα και το απόγευμα και πάλι ξηρή προπόνηση»

Για τη διαγραφή της λέξης αποτυχία από το λεξιλόγιο του: «Είναι μια αρχή που έμαθα μέσα απ’ τον πρωταθλητισμό. Οι στιγμές των ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων είναι περισσότερες από τις επιτυχίες, αλλά είναι αυτές που είναι σημαντικές και σε βοηθούν να εξελιχθείς»

Για την τεράστια επιτυχία να αναδειχθεί ως άνδρας της χρονιάς: «Ήμουν βαθύτατα συγκινημένος χθες το βράδυ και είναι σημαντικό το ότι μέσα από τόσους καταξιωμένους άνδρες να επιλεχθώ ως άνδρας της χρονιά. Είναι μια προσπάθεια 20 χρόνων. Όλοι όμως αναδεικνύονται στον τομέα τους και παρά το μικρό μέγεθος του νησιού μας έχουμε ανθρώπους πολύ ταλαντούχους και σημαντικούς»

Για το όνειρο του μεταλλίου σε Ολυμπιακούς: «Εμένα μου αρέσει να διαχωρίζω το όνειρο και το στόχο. Το όνειρο δεν εξαρτάτε μόνο από εσένα και το όνειρο μου είναι το Ολυμπιακό μετάλλιο καθώς υπάρχουν και άλλοι αθλητές. Πρέπει να δουλέψεις καθημερινά για να είσαι πιο κοντά στο όνειρο σου»

Για το 2018: «Είναι ο αγώνας στην Δανία γιατί εκεί θα δοθούν οι πρώτες κάρτες για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι αγώνες. Στην Ισπανία την Μαγιόρκα, τη Μασσαλία και αρκετούς άλλους»

Για το πως προκρίνεσαι στους Ολυμπιακούς: «Δεν μετρά η παγκόσμια κατάταξη, καθώς ο κάθε αθλητής παίρνει τη θέση για την χώρα και από εκεί η χώρα επιλέγει ποιο θα στείλει. Ο αγώνας στη Δανία δίνει 14 κάρτες για 14 χώρες άρα ακόμα και αν κάποιος έρθει 20ος μπορεί να πάρει κάρτα για τη χώρα του καθώς κάθε χώρα έχει από μια κάρτα και ένα αθλητή»

Για τη βοήθεια της πολιτείας: «Είμαι ευχαριστημένος από την πολιτεία. Είναι σημαντική η στήριξη και το έχω πει πολλές φορές τόσο στα ΜΜΕ όσο και μακριά αυτών, καθώς δεν εκπροσωπούμε μόνο εμάς, αλλά και την οικογένεια, την πολιτεία και την πατρίδα μας»

 

Ιστιοπλοΐα: Τελευταία Ενημέρωση

X