ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Κοντίδης: «Ήταν η καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου» (ηχητικό)

Ο Παύλος Κοντίδης αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής για το 2017

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο ιστιοπλόος μας, Παύλος Κοντίδης, αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής για το 2017 μετά από ψηφοφορία των μελών της ΕΑΚ. Ο πρωταθλητής μας βρίσκεται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία που αγωνίζεται.

Ο Κοντίδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 για τη χθεσινή του βράβευση και τις υποχρεώσεις του μέσα στο νέος έτος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στους Γιώργο Παττίχη και Δημήτρη Χριστοφόρου:

Για τις επιτυχίες που είχε μέσα στο 2017: «Σε ότι αγώνα είχα λάβει μέρος, σχεδόν είχα καταφέρει να μπω στο βάθρο, με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που με έφερε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ήταν η καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου».

Για την καθημερινή προετοιμασία του: «Έχω τρεις προπονήσεις τη μέρα. Δεν είναι μόνο οι ώρες τις προπόνησης αλλά και οι υπόλοιπες ώρες της ημέρας»

Για τις υποχρεώσεις του μέσα στο 2018: «Φέτος θα δοθούν οι πρώτες κάρτες για την Ολυμπιάδα του Τόκυο. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα γίνει τον Αύγουστο στην πόλη Άρχους της Δανίας. Ο στόχος της χρονιάς είναι να πάρω την κάρτα για τους Ολυμπιακούς και να διεκδικήσω ένα μετάλλιο σε αυτή τη διοργάνωση».

Για την αύξηση του ενδιαφέροντος στους νέους  για την ιστιοπλοΐα: «Η ενασχόληση του κόσμου και το ενδιαφέρον έχει μεγαλώσει πάρα πολύ. Οι αριθμοί των πανιών στις θάλασσες μεγαλώνουν συνεχώς. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για να μπορούμε να φέρουμε περισσότερα παιδιά κοντά στην ιστιοπλοΐα».

Για το σχέδιο επαγγελματικής αποκατάστασης των αθλητών που ενέκρινε το υπουργικό: «Αυτό που ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ότι το υπουργικό ενέκρινε το σχέδιο αποκατάστασης των αθλητών. Ήταν ένα θέμα που προβλημάτιζε πολλούς αθλητές γιατί σε τέτοιο επίπεδο είσαι επαγγελματίας, δεν μπορείς να κάνες οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Ιστιοπλοΐα: Τελευταία Ενημέρωση

X