ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η ιστιοπλοΐα κρατά ψηλά τον πήχη

Δυο  τεράστιες επιτυχίες  σημειώθηκαν  τον τελευταίο μήνα για την Κυπριακή Ιστιοπλοΐα.  Ο χαρακτηρισμός «τεράστιες»,  δεν είναι ποσώς υπερβολικός, αν λάβουμε υπόψιν: Το μέγεθος του νησιού μας και την κατ’ επέκταση δυσμενή για μας αναλογία πληθυσμού, αλλά και την έλλειψη παραστάσεων των αθλητών μας  σε συνθήκες συναγωνισμού αθλητών υψηλού επιπέδου.

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Optimist που έγινε στην πόλη Κροτόνε στην Ιταλία από τις 15 μέχρι τις 22 Ιουλίου 2016.

Η αθλήτρια Σταύρη Τοτού (γεννηθείσα στις 8 Μαρτίου του έτους 2001) έγινε η πρώτη Κύπρια που κατάφερε να εισέλθει σε χρυσό στόλο Πανευρωπαϊκού ή Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Κατατάγηκε στην 49η θέση,  σε σύνολο 105 αθλητριών. 

Η  δεύτερη μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου η Εθνική ομάδα Νέων Laser Radial, έλαβε μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Laser Radial, που έγινε στη χώρα της Βαλτικής, από τις 9 μέχρι τις 14 Αυγούστου 2016.

Ο Ορέστης Γερμανός, (γεννηθείς στις 10 Μαρτίου του έτους 2000), κατατάγηκε στην τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη στην κατηγορία Κ17 σε σύνολο 47 αθλητών. Η επιτυχία όμως δεν τελειώνει εδώ.  Ταυτόχρονα, μπήκε στο χρυσό στόλο. Πήρε τη 18η θέση στη γενική κατηγορία (Κ19) σε σύνολο 138 αθλητών.

Οι επιτυχίες αυτές, μόνο τυχαίες δεν είναι. Είναι το αποτέλεσμα της  εξαιρετικής δουλειάς  που γίνεται στη βάση του αθλήματος, ένα τομέα όπου η Κυπριακή ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία  δια μέσου του  καταρτισμού ειδικών προγραμμάτων δίνει μεγάλη βαρύτητα, τα τελευταία χρόνια.  Οι κόποι, οι μόχθοι και ο ζήλος των αθλητών και των προπονητών, υπό  το άγρυπνο μάτι  των ανθρώπων της  Ομοσπονδίας, κεφαλαιοποιούνται με σπουδαία και τιμητικά για το νησί μας αποτελέσματα, όπως αυτά της Σταύρης Τοτού και του Ορέστη Γερμανού.  

Η ιστιοπλοΐα είναι το μόνο άθλημα, που με τον Παύλο Κοντίδη χάρισε στην Κύπρο,  Ολυμπιακό μετάλλιο, στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012. Και κατά που φαίνεται, το άθλημα αυτό, θέλει (και μπορεί) να  κρατήσει ψηλά τον πήχη  των προσδοκιών. 

Ιστιοπλοΐα: Τελευταία Ενημέρωση