ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Διπλή εκπροσώπηση στο Ρίο

Η Κυπριακή ιστιοπλοΐα  δίνει ξανά το παρόν της  σε Ολυμπιάδα.  Οι Παύλος Κοντίδης (κατηγορία Laser) και Ανδρέας Καριόλου (κατηγορία RSX ),  περιλαμβάνονται στην 17μελή Ολυμπιακή Κυπριακή ομάδα που εκπροσωπεί την Κύπρο στους 31ους επικείμενους σύγχρονους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. 

Ο Παύλος Κοντίδης ηγείται της Κυπριακής αποστολής, ων ο σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης που θα γίνει στο στάδιο «Μαρακανά» στις 5 Αυγούστου. Ο αργυρός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο - ο μοναδικός αθλητής που εκπροσωπώντας την Κύπρο κατέκτησε Ολυμπιακό μετάλλιο  και ο πρώτος ιστιοπλόος που θα μεταφέρει τη σημαία- θα συμμετάσχει στην τρίτη του Ολυμπιάδα. Ο Ανδρέας Καριόλου, θα δώσει το παρόν του στην τέταρτη του Ολυμπιάδα.
 
Οι αγωνιστικές ημερομηνίες για τον πρώτο, είναι από τις 8 μέχρι τις 15 Αυγούστου και για το δεύτερο από τις 8 μέχρι τις 14. Ας δούμε πως εκτιμούν οι δυο αθλητές  την παρουσία τους στο Ρίο. 

Παύλος Κοντίδης: «Είναι η τρίτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιάδα.  Διοργάνωση, με  αντικειμενικά σημαντική ιδιαιτερότητα, αφού όλος ο κόσμος του αθλητισμού έχει στραμμένο το βλέμμα προς αυτήν. Πράγμα που δημιουργεί εντονότερη πίεση από τη συνήθη για τον κάθε αθλητή, που συμμετέχει σε αυτή.  Όμως  ο αθλητής έχει καθήκον να  διαχειριστεί αυτή την  πίεση και να  μην τον αφήσει να δράσει  αρνητικά στην προσπάθεια του.

Σαφώς και νοιώθω τεράστια τιμή που θα είμαι ο σημαιοφόρος της ομάδας. Είναι ό,τι ονειρεύεται ο κάθε αθλητής. Πόσο μάλλον σε μια τελετή έναρξης στο «Μαρακανά», την οποία θα παρακολουθεί δισεκατομμύρια κόσμος από  τους τηλεοπτικούς του δέκτες».

Τόχω πει και προηγούμενα και το επαναλαμβάνω. Στόχος μου είναι το χρυσό μετάλλιο αυτή φορά, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι  μια θέση στο βάθρο δεν θα με αφήσει ικανοποιημένο.   Είναι αυτονόητο ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη προσπάθεια όπου έχω να αντιμετωπίσω  εξαιρετικούς  αθλητές. Βέβαια έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές. Τους ξέρω και με ξέρουν».

Ανδρέας Καριόλου: «Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι οι ψηλότερου επιπέδου αγώνες που λαμβάνει μέρος  ο κάθε αθλητής  Όπως συμβαίνει πάντα, όλοι οι αθλητές έρχονται να αγωνιστούν με τον καλύτερο δυνατό βαθμό προετοιμασίας Μου είναι γνωστοί όλοι οι αντίπαλοι  όπως είμαι και εγώ γνωστός σε αυτούς. Στόχος μου είναι  να κάνω τις κάνω τις διαδρομές με καθαρό μυαλό. Να αποφύγω τα αχρείαστα λάθη και αν καταφέρω να μπω στον τελικό  και να φθάσω στη συνέχεια, όσο το δυνατό ψηλότερα στη γενική κατάταξη. Ναι, είναι μεγάλη η πίεση, αλλά τη διαχειρίζομαι έτσι ώστε να  μην τη νοιώθω σε βαθμό που να με επηρεάσει».

Ο Παύλος Κοντίδης έφτασε στη Βραζιλία την Κυριακή  (31 Ιουλίου), ο δε Ανδρέας Καριόλου βρίσκεται εκεί από τις 24 του μήνα.

Ο πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, αλλά και σύσσωμη η οικογένεια του αθλήματος της ιστιοπλοΐας εύχονται σε αμφότερους, κάθε επιτυχία στη δύσκολη προσπάθεια τους.

Ιστιοπλοΐα: Τελευταία Ενημέρωση