ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τώρα θέλει… θαύμα η ΑΕΚ!

Κάτι παραπάνω από δύσκολη έγινε η προσπάθεια της ΑΕΚ να κάνει δικό της το Challenge Cup.

Κατώτερη των περιστάσεων, η «Ένωση» δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ποτάισα Τούρντα και ηττήθηκε 33-22 στο Κλουζ.

Με τα βαριά τους «όπλα» σε κακή μέρα, οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της ρουμανικής ομάδας και πρέπει να κάνουν υπέρβαση στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ (την προσεχή Κυριακή στις 19:00) για να κατακτήσουν εκείνοι την ευρωπαϊκή κούπα.

Η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 το αρχικό προβάδισμα των Ρουμάνων και με τις ενέργειες του Δομπρή κρατούσε την Τούρντα μέχρι το +4, παρά το γεγονός πως οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν λάθη και οι Ρουμάνοι έβγαιναν συνεχώς στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο. Έτσι, η καλή άμυνα των παικτών του Νίκου Γραμματικού έφερε το 14-11 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Τα πράγματα εξελίχτηκαν διαφορετικά και άσχημα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βραζάλιτσα μείωσε στο ξεκίνημα για το 14-12, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι "πάτησαν γκάζι" και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Η κακή άμυνα των «κιτρινόμαυρων» και τα πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση επέτρεψαν στους Ρουμάνους να ανεβάζουν σιγά σιγά τη διαφορά που σταθεροποιήθηκε στο +5 με +6. Η ΑΕΚ δεν έβρισκε αξιόπιστες επιθετικές λύσεις ούτε στα τετ α τετ, πλην του Χάγκας, και οι Ρουμάνοι άρχισαν να πιέζουν σε όλο το γήπεδο και να κλέβουν τις μπάλες, φεύγοντας σε αιφνιδιασμούς με προσωπικές επιτυχημένες ενέργειες.

Ο Μυλωνάς με τον Γεωργιάδη κρατούσαν την ομάδα του Νίκου Γραμματικού επιθετικά τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες λύσεις και έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ. Έτσι, η διαφορά ανέβηκε στο +8 και στο +9. Όσο η ΑΕΚ δε συνερχόταν, η Τούρντα «ανέβαζε» τη διαφορά και την πήγε στο +10 και στην τελευταία της επίθεση έγινε το 33-22.

www.sport-fm.gr

Άλλα Σπορ: Τελευταία Ενημέρωση

X