ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χρυσή Κατερίνα!

Το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο στο στίβο μετά το χάλκινο της Πηγής Δεβετζή το 2008 στο Πεκίνο πανηγυρίζει η Ελλάδα. Η Κατερίνα Στεφανίδη χάρισε στη χώρα το έκτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και το χρώμα του ήταν χρυσό.

Η φετινή πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα και ξεπερνώντας τα 4.85 κατέκτησε την κορυφή έχοντας λιγότερες αποτυχημένες προσπάθειες στο σύνολο από την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, η οποία ξεπέρασε επίσης τα 4.85. To χάλκινο μετάλλιο πήρε η έκπληξη του τελικού, η 19χρονη Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία.

Η 26χρονη πρωταθλήτρια άφησε τα 4.35 και τα 4.50 ξεκινώντας τον αγώνα της από τα 4.60, τα οποία ξεπέρασε αυτοκρατορικά, όπως και τα 4.70. Την ώρα που η χρυσή ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τζένιφερ Σουρ έμενε εκτός, όπως και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιαρισλέι Σίλβα, η Στεφανίδη στα 4.80 χρειάστηκε τη δεύτερη προσπάθεια για να περάσει τον πήχη, όπως και στα 4.85, ύψος που πέρασε μόνο η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις εξασφαλίζοντας στην Ελληνίδα επικοντίστρια χρυσό ή ασημένιο μετάλλιο. Η Στεφανίδη είχε τρεις αποτυχημένες απόπειρες στα 4.90, όπως και η Μόρις, που όμως έχοντας περισσότερες αποτυχημένες προσπάθειες στο σύνολο του αγώνα της μειονεκτούσε έναντι της Ελληνίδας που πήρε το χρυσό.

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Κατερίνα Στεφανίδη θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 2:15 ώρα Κύπρου.



Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση

X
X