ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Γιαννιώτης: «Νιώθω ολοκληρωμένος και σταματάω»

Ο Σπύρος Γιαννιώτης εξεπλάγη από την υποδοχή κατά την επιστροφή του στην Αθήνα από το Ρίο με το ασημένιο μετάλλιο στα 10χλμ. ανοιχτής θάλασσας. Ο 36χρονος κολυμβητής, που συνοδευόταν από την Κέλλυ Αραούζου που τερμάτισε ενδέκατη στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών και τον προπονητή τους Νίκο Γέμελο, επιβεβαίωσε πως αποσύρεται πλήρης εμπειριών και επιτυχιών.

«Είναι μια απίστευτη ικανοποίηση. Τόσα χρόνια προσπάθειας και απωθημένου έγιναν πραγματικότητα. Είναι μια δικαίωση για μένα. Όταν προσπαθείς για κάτι κι έρχεται μετά από τόσα χρόνια είναι κάτι μοναδικό. Υπομονή κι επιμονή. Δεν περιγράφεται η χαρά μου. Είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Είναι η καλύτερη στιγμή μακράν», τόνισε.

«Ήξερα ότι ήταν η τελευταία μου κούρσα κι έδωσα παραπάνω από ό,τι είχα. Έκλεισα τα μάτια μου γιατί ήταν τόσο έντονος ο πόνος, αλλά ήταν μεγάλη και η επιθυμία μου γι’ αυτό το μετάλλιο», πρόσθεσε.

Όσο για την απόφασή του να μη γίνει ένσταση για το τελικό αποτέλεσμα; «Ο Ολλανδός ακούμπησε πρώτος το χέρι του στο φίνις κι εγώ ήμουν δεύτερος. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί στόχος μου ήταν το μετάλλιο και το κατάφερα. Ήταν κάτι τόσο όμορφο, κάτι συγκλονιστικό», δήλωσε.

Η επόμενη μέρα δεν θα τον βρει ενεργό σε επίπεδο πρωταθλητισμού. «Είναι πολύ ωραίο να σταματάς ψηλά. Είχα πει κι από πριν πως θα σταματούσα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Νιώθω ολοκληρωμένος σαν αθλητής και θα ήμουν ακόμη και χωρίς το μετάλλιο. Η ολοκλήρωση της καριέρας μου με αυτό το μετάλλιο ήταν ό,τι καλύτερο. Θα μείνω στον αθλητισμό. Είναι μέρος της ζωής μου για 30 χρόνια και θα συνεχίσω από κάποιο άλλο πόστο. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ και μετά θα δούμε», ανέφερε.

Λίγο αργότερο, στη συνέντευξη Τύπου ευχαρίστησε όσους ήταν δίπλα του. «Ευχαριστώ την οικογένειά μου, που με έβαλε στο κολύμπι, τον προπονητή μου (σ.σ. Νίκο Γέμελο) που ξεκινήσαμε μια πορεία πολλών ετών, τη γυναίκα μου που με ανέχεται εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν πολλές οι δύσκολες στιγμές, αλλά με έχει στηρίξει και δεν έχω λόγια να το εκφράσω. Τους ευχαριστώ όλους», ενώ πρόσθεσε: «Τις τελευταίες μέρες ήμουν πολύ προβληματισμένος. Το άγχος δημιουργεί σκέψεις και σε βάζει σε διλήμματα. Τα μηνύματα που έλαβα ακόμη και από κόσμο που δεν γνωρίζω είναι αυτά που με έκαναν να προσπαθήσω τόσο πολύ. Τους αφιερώνω αυτή την προσπάθεια. Κλείνω ότι με τον καλύτερο τρόπο, αλλά με τον πιο τέλειο. Ούτε τέλειο τρόπο. Δεν υπάρχει λέξη να το περιγράψει. Κλείνω την καριέρα μου τόσο όμορφα και τόσο ιδανικά».

X