ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αποκλεισμός με ρεκόρ

Το ατομικό ρεκόρ της Ραμόνας Παπαϊωάννου ήταν το στοιχείο που κρατά η κυπριακή ομάδα από τα πρωινά προκριματικά της Δευτέρας (15/08) των 200μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Εκτός συνέχειας στο αγώνισμα έμειναν και οι δύο Κύπριες σπρίντερ. Με χρόνο 23.10 η Παπαϊωάννου τερμάτισε στην 35η θέση του κόσμου, ενώ η Ελένη Αρτυματά έκανε χρόνο 23.27 που τη κατέταξε στην 39η θέση σε σύνολο 72 αθλητριών.

Και οι δύο αθλήτριες είναι απογοητευμένες για την εξέλιξη των προκριματικών, αφού οι γρήγοροι χρόνοι της ημέρας στα 200μ. δεν επέτρεψαν σε διεκδίκηση πρόκρισης στα ημιτελικά. Κι αν για την Παπαϊωάννου υπάρχει ικανοποίηση, αφού ξεπέρασε τον εαυτό της, κάνοντας ατομική επίδοση, η Αρτυματά ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένη μετά την κούρσα, αφού η ίδια περίμενε να κάνει σαφώς καλύτερο χρόνο.

«Να σταματήσω να μαζεύω εμπειρίες»
Πρώτη έτρεξε, στην 6η προκριματική σειρά, η Ραμόνα, η οποία έτσι έφτασε κοντά μας πρώτη στη μικτή ζώνη: «Εντάξει, έκανα ατομικό ρεκόρ. Σε ένα βαθμό ναι, είμαι ικανοποιημένη. Το πάλεψα όσο μπορούσα. Ήταν πολύ ψηλό το επίπεδο, το περίμενα ότι θα ήταν τόσο ψηλό. Πλέον, θέλω να σταματήσω να μαζεύω απλά εμπειρίες», μας είπε η σπρίντερ του Αντώνη Γιαννουλάκη, η οποία αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της στα 100μ. «Είμαι απογοητευμένη από τα 100 μέτρα. Ήταν σαν να μου έκλεισαν τα φώτα τη στιγμή που πάτησα στο βατήρα. Το 23.10 που έκανα σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το 11.61 που έτρεξα στο 100άρι».

Απογοητευμένη η Ελένη
Παρακολουθήσαμε στη μικτή ζώνη από την τηλεόραση μαζί με τη Ραμόνα την 8η προκριματική σειρά όπου συμμετείχε η Ελένη Αρτυματά. Η Παπαϊωάννου έζησε έντονα την κούρσα της συναθλήτριας της. Μερικά λεπτά ήρθε κοντά μας η σπρίντερ από το Παραλίμνι. «Δεν είμαι ευχαριστημένη (σ.σ. με το 23.27). Είμαι απογοητευμένη», μας έλεγε, τη στιγμή που αφαιρούσε τις ταινίες από τα πόδια της. «Θεωρώ ότι μπορούσα καλύτερα, ήρθα εδώ για να κάνω ένα καλό χρόνο», συμπλήρωσε η εμφανώς στεναχωρημένη Αρτυματά.
Οι χρόνοι των 200μ. γυναικών ήταν ιδιαίτερα γρήγοροι. Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη αθλήτρια που χρειάστηκε χρόνο για να περάσει (περνούσαν αυτόματα οι πρώτες δύο από κάθε σειρά) έκανε τη διαδρομή σε 22.69. Ο πιο αργός χρόνος που πέρασε ήταν το 22.94.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση