ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επικός τελικός και χρυσό ο Μάρευ

Σε ένα επικό τελικό που τελείωσε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα ώρα Κύπρου ο Άντι Μάρευ κατέκτησε το δεύτερο του χρυσό μετάλλιο μετά από αυτό στο Λονδίνο. Ο Βρετανός αθλητής είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο από την Αργεντινή που για να φτάσει στον τελικό είχε αποκλείσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς μόλις στον πρώτο γύρο του τουρνουά και τον Ράφαελ Ναδάλ στα ημιτελικά.

Ο αγώνας ξεκίνησε και φάνηκε από την αρχή πως θα ήταν από τους καλύτερους τελικούς των τελευταίων χρόνων. Το γεγονός ότι κρινόταν και ένα Ολυμπιακό μετάλλιο πρόσθετε ακόμη περισσότερη αίγλη στον τελικό. Το πρώτο σετ πήγε στον Άντυ Μάρευ με 7-5 αλλά ο Ντελ Πότρο κατέκτησε το αμέσως επόμενο με 4-6. Η μάχη ανάμεσα στους δύο τενίστες ήταν τεράστια και πραγματικά έδιναν όλες τις δυνάμεις τους στο γήπεδο, αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σαφώς πιο κουρασμένος Ντελ Πότρο, λόγω και του αγώνας της προηγούμενης ημέρας απέναντι στον Ναδάλ που διήρκησε 3 ώρες, κάπου στο τέλος του τρίτου σετ άρχισε να μένει από δυνάμεις και έτσι έχασε το σετ με 6-2. Παρόλα αυτά ο αθλητής από την Αργεντινή δεν τα έβαλε κάτω και σε ένα συγκλονιστικό 4ο σετ προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Η κούραση είχε καταβάλει πλέον και τους δύο αθλητές οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν το σερβίς τους με αποτέλεσμα να κάνουν από τέσσερα μπρέικ. Ενώ όλα έδειχναν πως μετά το μπρέικ και το προβάδισμα σε 5-4 από τον Ντελ Πότρο θα οδηγούμασταν στο 5ο και τελευταίο σετ ο Μάρευ είχε αντίθετη άποψη αφού έσπασε το σερβίς του Αργεντίνου ισοφαρίζοντας σε 5-5 και έπειτα κράτησε το δικό του σέρβις. Πλέον ο Βρεττανός αθλητής χρειαζόταν μόλις ένα γκέιμ για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και έτσι και έπραξε σπάζοντας ξανά το σερβίς του Ντελ Πότρο και κοιτώντας αμέσως μετά ψηλά στον ουρανό όπου ευχαρίστησε τον θεό για τις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις που του έδωσε.

Ο αγώνας διήρκησε λίγο περισσότερο από τέσσερις ώρες και πραγματικά όσοι παραβρέθηκαν στο γήπεδο παρακολούθησαν ένα από τους πιο ωραίους τελικούς των τελευταίων χρόνων. Ο Ντελ Πότρο από την πλευρά του έδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι επέστρεψε από τους σοβαρούς τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν τον τελευταίο χρόνο και είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση