ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Εκτός τελικού ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Γιανγκ Σουν

Θύμα έκπληξης έπεσε ο Γιανγκ Σουν στα προκριματικά των 1500 μέτρων ελεύθερο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Κινέζος κολυμβητής, ο οποίος είχε κατακτήσει πριν από τέσσερα χρόνια το χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο, ενώ είναι κάτοχος και του παγκοσμίου ρεκόρ, δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο αγώνισμα.

Κατετάγη 16ος στον σημερινό προκριματικό με επίδοση 15:01.97 και έμεινε εκτός της οκτάδας που πήρε το "εισιτήριο" για τον τελικό. Την οκτάδα "έκλεισε" ο Νορβηγός, Χένρικ Κρίστιανσεν, με 14:55.40, ενώ ταχύτερος των προκριματικών ήταν ο Ιταλός, Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι, με 14:44.51.

Θυμίζουμε πως ο Κινέζος έχει πάρει το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα και το ασημένιο στα 400 μέτρα, ενώ ποιος ξεχνάει τις δηλώσεις του Γάλλου κολυμβητή, Καμίλ Λακούρ, ο οποίος είχε πει για τον Γιανγκ Σουν ότι "όταν τον είδα να πανηγυρίζει στο βάθρο, είχα μια έντονη δυσφορία, ήθελα να κάνω εμετό! Μου προκαλεί εμετό γιατί έκανε χρήση φαρμάκων, έδωσε κάποιες αστείες δικαιολογίες και αθωώθηκε", μετά το χρυσό που πήρε στο 200άρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση