ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ναι, πάλι αυτός!(vid)

Απλά ασταμάτητος ο Μάικλ Φελπς, κατάφερε να κερδίσει και στα 200μ. μικτής ατομικής και να φτάσει αισίως τα 22 χρυσά μετάλλια σε ολυμπιακούς αγώνες στην απίθανη κολυμβητική καριέρα του! Στο συγκεκριμένο αγώνισμα δε παραμένει ανίκητος, αφού το κέρδισε για τέταρτη σερί φορά. Αν ήταν χώρα, θα βρισκόταν στην 39η θέση στον πίνακα των μεταλλίων όλων των εποχών.

Ο Φελπς έδωσε μάχη στα πρώτα 100μ. με τον συμπατριώτη και μεγάλο αντίπαλό του, τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή Ράιαν Λόχτε, αλλά και τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Περέιρα. Στο πρόσθιο, όμως, άνοιξε την «ψαλίδα» της διαφοράς και από εκεί και πέρα δεν απειλήθηκε, φτάνοντας καθαρά πρώτος στον τερματισμό με 1:54.66.

Οι δύο αθλητές που προσπάθησαν να τον ακολουθήσουν το «πλήρωσαν» ακριβά, καθώς έμειναν από δυνάμεις και δεν κατάφεραν καν να ανέβουν στο βάθρο. Αντιθέτως, με μία αντεπίθεση στο τελευταίο 50άρι, δύο Ασιάτες πήραν τα υπόλοιπα μετάλλια... Ο Ιάπωνας Κοσούκε Χαγκίνο (ήδη Ολυμπιονίκης στα 400μ. μικτή) με 1:56.61 και ο Κινέζος Σουν Γουάνγκ με 1:57.05 έχουν την τιμή να πλαισιώσουν στο βάθρο των νικητών τον κορυφαίο κολυμβητή της ιστορίας. Μάλιστα, τόσο για την Ιαπωνία όσο και για την Κίνα, αυτό είναι το παρθενικό Ολυμπιακό μετάλλιο στα 200μ. μικτή, ένα αγώνισμα στο οποίο οι ΗΠΑ κυριαρχούν απόλυτα, με 16 μετάλλια συνολικά σε 11 διοργανώσεις.

 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση