ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Mάικλ Φελπς, 21 φορές χρυσός

Άλλα δύο χρυσά μετάλλια και ένα ζεστό φιλί στον μόλις μερικών μηνών γιο του ήταν οι κορυφαίες στιγμές του Μάικλ Φελπς πριν από λίγες ώρες στο Ρίο.

Ο Αμερικανός θρύλος της κολύμβησης πάτησε άλλες δύο φορές στην κορυφή του ολυμπιακού βάθρου. Πρώτος στα 200 μέτρα πεταλπούδα, πρώτος και στα 4 Χ 200 μέτρα ελεύθερο.

Έχει πια στη συλλογή του συνοικά 25 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Από αυτά τα μετάλλια τα 21 είναι χρυσά. Είναι ο μεγαλύτερος αθλητής όλων των εποχών.

Και όταν οι αγώνες στην πισίνα ολοκληρώθηκαν, ο Φελπς έσπευσε στις κερκίδες του ολυμπιακού κολυμβητηρίου. Για να πάρει αγκαλιά τον Μπούμερ, να του δώσει ένα φιλί, να πανηγυρίσει μαζί με την αρραβωνιαστικιά του του. Και η μαμά Ντέμπορα, φυσικά. Είναι οι άνθρωποι από τους οποίους πήρε δύναμη για να ξανασηκωθεί, το κίνητρό του για να επιστρέψει στις προπονήσεις όταν είχε πιάσει πάτο.

Αν ο Φελπς ήταν χώρα θα καταλάμβανε την 40η θέση στον πίνανα των μεταλλίων στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα ξεπερνούσε το Μεξικό, την Αργεντινή, την Αυστρία...

Κι αυτή η βραδιά ήταν βραδιά του Φελπς. Και ο 31χρονος από την Βαλτιμόρη την έζησε έτσι...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση

X
X