ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Έχει πολύ ψωμί ακόμα»

Δεν πήγε βάση σχεδίου η πρώτη μέρα της ιστιοπλοΐας για την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Με την ολοκλήρωση της δράσης της Δευτέρας 8 Αυγούστου, στα Laser ο Παύλος Κοντίδης μετά τις δύο πρώτες κούρσες βρίσκεται στην 19η θέση της γενικής κατάταξης με 38 βαθμούς ποινής και ο Ανδρέας Καριόλου στα RS:X στη 15η θέση με 24 βαθμούς ποινής.

Μπορεί η συγκομιδή να μην ήταν η ιδανική, όμως και οι δύο ιστιοπλόοι στις δηλώσεις τους ήταν ξεκάθαροι πως όλα ακόμη παίζονται, αφού οι απρόβλεπτες συνθήκες του αγώνα στο Ρίο αναμένεται να φέρουν πολλές ανατροπές μέχρι τέλους.

Κοντίδης: «Έχει πολύ ψωμί ακόμη»

«Έχει πολύ ψωμί ακόμη», ήταν η καταληκτική δήλωση του Παύλου Κοντίδη όταν του μιλήσαμε στη μικτή ζώνη, λίγο μετά την προσπάθεια του. Ο αργυρός Ολυμπιονίκης το 2012 δεν έδειξε να είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος, αλλά αντίθετα μας έβγαζε μια σιγουριά ότι θα επανέλθει δυνατός. Στην πρώτη κούρσα της ημέρας πήρε την 7η θέση και στη δεύτερη τερμάτισε 31ος.

«Η 7η θέση είναι αρκετά καλή, αν και ήταν παράξενες οι συνθήκες, αφού λόγω των ανέμων και των συνθηκών πρέπει να είσαι συνέχεια συγκεντρωμένος. Στη 31η θέση έκανα κάποια λάθη και ελπίζω αυτή να είναι η σκάρτη μου (σ.σ. οι ιστιοπλόοι στα Laser αφαιρούν τη χειρότερη τους κούρσα). Θα αλλάξουν όμως τα αποτελέσματα. Λόγω των συνθηκών περιμένουμε τους αθλητές πριν το medal race να έχουν περισσότερους βαθμούς ποινής απ΄ ότι στο Λονδίνο», συμπλήρωσε ο 26χρονος Κύπριος αθλητής.

Με το τέλος της πρώτης ημέρας, την πρωτιά μοιράζονται δύο αθλητές με έξι βαθμούς ποινής, ο Κροάτης Τόνσι Στιπάνοβιτς και ο Αργεντινός Χούλιο Αλσογκαράι. Ακολουθεί ο Ρώσος Σεργκέι Κομισάροφ με έντεκα βαθμούς ποινής και ο Σάι Τόμπσον από τις Αμερικάνικους Παρθένους Νήσους με δεκαεπτά βαθμούς ποινής.

Καριόλου: «Σκοπεύω να πάω καλύτερα»

Μη ικανοποιημένος έμεινε και ο Ανδρέας Καριόλου από τις τρεις πρώτες του κούρσες στα RS:X. Ο 33χρονος ιστιοπλόος ξεκίνησε με δύο 12ες θέσεις, πριν ολοκληρώσει τη μέρα με μια 16η θέση. Έτσι, με το τέλος της ημέρας βρίσκεται στη 15η θέση στη συνολική κατάταξη με 24 βαθμούς ποινής (του αφαιρέθηκαν οι δεκαέξι βαθμοί από τη 16η θέση).

Όταν βγήκε από το νερό ο Καριόλου, στη μικτή ζώνη, έδειχνε σκεπτικός. «Μπορούσα καλύτερα, δεν είμαι ικανοποιημένος», είπε και συνέχισε: «Πρέπει να γίνω πιο γρήγορος στην εκκίνηση. Υπάρχουν ακόμη αρκετές κούρσες και σκοπεύω να τα πάω ακόμη καλύτερα». Ο μεγάλος στόχος του Καριόλου είναι η παρουσία στη medal race, έτσι καλείται μέχρι την ολοκλήρωση των δώδεκα κουρσών, να ανέβει στη γενική κατάταξη.
Πρώτος μετά την 1η μέρα είναι ο Βρετανός Νικ Ντέμπσεϊ με δύο βαθμούς ποινής και ακολουθούν με τέσσερις βαθμούς ο Ολλανδός Ντόριαν φαν Ράισελμπεργκε και ο Βύρωνας Κοκκαλάνης. Ο Ελλαδίτης πήρε δύο δεύτερες θέσεις και μια έκτη.

Και οι δύο ιστιοπλόοι θα επιστρέψουν στα νερά της Μαρίνα ντα Γκλόρια την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 19:15 (ώρα Κύπρου).

Ρίο / Ηρόδοτος Μιλτιάδους *
* Απεσταλμένος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου

Photos by: Selene Alexia

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση