ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην 52η θέση η Χριστοφόρου (pics)

Μετά από ένα επίπονο αγώνα, με αρκετές αναποδιές και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, με ψιλόβροχο και έντονο αέρα, η Άντρη Χριστοφόρου βρήκε τις ψυχικές δυνάμεις για να φτάσει στον τερματισμό των 136,8 χιλιομέτρων της ποδηλασίας δρόμου των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Στον αγώνα που έγινε την Κυριακή 7 Αυγούστου, η 24χρονη ποδηλάτρια πέρασε τη γραμμή του τερματισμού 52η στη σειρά, μένοντας 24 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα πίσω από τη νικήτρια.

«Δεν ένιωθα καθόλου καλά», μας είπε η απογοητευμένη Άντρη Χριστοφόρου στη μικτή ζώνη, λίγο μετά που τερμάτισε. «Μέχρι το 50ο χιλιόμετρο τα πράγματα πήγαιναν όπως τα σχεδιάσαμε, όμως τότε άρχισα να χάνω το προπορευόμενο γκρουπ. Δεν ένιωθα καλά, ειδικά στις ανηφόρες στην κυκλική διαδρομή και δεν μπόρεσα να τις ακολουθήσω», συμπλήρωσε.

Η Χριστοφόρου, που είχε δίπλα της στον τερματισμό τον σύζυγο της Μάριο Αθανασιάδη (αθλητής της Κύπρου το 2012 στο Λονδίνο στην ορεινή ποδηλασία) και τον προπονητή της Μάικ Χατζηιωάννου, ήταν εμφανώς στεναχωρημένη, αφού πίστευε ότι είχε τις δυνάμεις να πάρει ένα καλό πλασάρισμα. «Ήταν όμως σπουδαία εμπειρία. Πρώτη φορά έτρεξα με τόσο κόσμο να μας βλέπει και σε τέτοιες συνθήκες», κατέληξε η Άντρη, η οποία στο τέλος μας χαμογέλασε, βγάζοντας από πάνω της σιγά-σιγά την ένταση του αγώνα. Η Κύπρια αθλήτρια τερμάτισε σε 4 ώρες, 16 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα, αλλά πάνω από το επιτρεπόμενο χρονικό σημείο (OTL). Δεκαέξι αθλήτριες δεν κατάφεραν να τερματίσουν.

Χρυσό στην Ολλανδία

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός! Μετά από αρκετές προσπάθειες αθλητριών να αποσπαστούν στην πρωτοπορία στη διάρκεια του αγώνα, ήταν η Ανεμίκ φαν Φλέουτεν από την Ολλανδία και η Μάρα Άμποτ από τις ΗΠΑ που ξεχώρισαν, σχεδόν ένα λεπτό μπροστά από το γκρουπ που ακολουθούσε. Στα 20 χιλιόμετρα πριν το τέλος, η φαν Φλέουτεν είχε όμως μια σοκαριστική πτώση στη μεγάλη κατηφόρα, με αποτέλεσμα να μείνει μόνη πρώτη η Άμποτ και τις Άννα φαν ντερ Μπρέγκεν (Ολλανδία), Ελίσα Μποργκίνι (Ιταλία) και Έμα Γιόχανσον (Σουηδία) να ακολουθούν περίπου 35 δευτερόλεπτα πίσω.

Η Άμποτ πήγαινε ολοταχώς προς το χρυσό, όμως με μόλις τρία χιλιόμετρα να απομένουν, το μισό λεπτό προβάδισμα που είχε «κτίσει», άρχισε να μειώνεται, λόγω της ομαδικής προσπάθειες των τριών που ακολουθούσαν. Μέχρι που φτάσαμε στην τελική ευθεία και οι τρεις του γκρουπ «έπιασαν» την Αμερικανίδα. Ακολούθησε ένα εντυπωσιακό σπριντ προς τον τερματισμό στην παραλία της Κοπακαμπάνα, με τις φαν ντερ Μπρέγκεν και Μποργκίνι να πέφτουν μαζί στον τερματισμό, το χρυσό να καταλήγει στην Ολλανδέζα και την Άμποτ να μένει στην απογοητευτική τέταρτη θέση.

Ρίο / Ηρόδοτος Μιλτιάδους *
* Απεσταλμένος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου

Photos by: Selene Alexia

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση