ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Έγραψε ιστορία ο Ντοβίτσιόζο

Στις πολύ δύσκολες συνθήκες της Μαλαισίας ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο έγραψε ιστορία, καθώς πήρε τη νίκη και έγινε ο 9ος διαφορετικός νικητής φέτος στο MotoGP! Δεύτερος ο αναγεννημένος, εσχάτως, Ρόσι, τρίτος ο Λορένθο.

Χόρχε Λορένθο. Βαλεντίνο Ρόσι. Μαρκ Μάρκεθ. Καλ Κράτσλοου. Τζακ Μίλερ. Αντρέα Ιανόνε. Ντάνι Πεντρόσα. Μάβερικ Βινιάλες. Και, τώρα, Αντρέα Ντοβιτσιόζο: το φετινό πρωτάθλημα του MotoGP μπορεί να έβγαλε σχετικά νωρίς πρωταθλητή, όμως είναι σχεδόν... παράλογα εντυπωσιακό!

Ο αναβάτης της Ducati έγινε ο 9ος διαφορετικός νικητής μέσα στο 2016, γράφοντας ιστορία, καθώς ουδέποτε στο MotoGP υπήρξαν περισσότεροι νικητές σε μία αγωνιστική σεζόν. Παράλληλα, ηταν η δεύτερη φετινή καρό σημαία- έπειτα από τον θρίαμβο του Ιανόνε στην Αυστρία- για την ιταλική ομάδα, η οποία δείχνει πως βρίσκεται στο δρόμο του πρωταθλητισμού, και η πρώτη της στο συγκεκριμένο σιρκουί μετά το 2009 (τότε είχε κερδίσει ο Κέισι Στόνερ).

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Χόρχε έφυγε πρώτος, όμως σύντομα έμεινε ο Ρόσι να παλεύει με τις δύο Ducati, με τους Μάρκεθ και Κράτσλοου ν' ακολουθούν. Ωστόσο, τόσο ο Καλ, όσο και ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχαν πτώση, με τον Ιανόνε- στην επανεμφάνισή του στο γκριντ μετά τον τραυματισμό του- να ζηλεύει και να τους μιμείται.

Έτσι, μπροστά ο «Γιατρός» πάλευε τόσο με την M1 της Yamaha, η οποία αποδεδειγμένα πια στο δεύτερο μισό του αγώνα «τρώει» πολύ λάστιχο και αρχίζει να υστερεί, όσο και με τον αποφασισμένο Αντρέα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μια μίνι- έξοδο του Βαλεντίνο, χάθηκε μπροστά και τρέλανε εαυτόν και αλλήλους.

Με τη 2η θέση του ο Ρόσι εξασφάλισε και μαθηματικά τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα έναντι του τρίτου (και στον αγώνα και στη σεζόν) Χόρχε Λορένθο. Μπαρμπερά, Μπαζ, Βινιάλες, Μπαουτίστα, Μίλερ, Πολ Εσπαργκαρό και Πετρούτσι να συμπληρώνουν τη δεκάδα, τη στιγμή που ο Μάρκεθ κατάφερε να πάρει βαθμούς παρά το τετ-α-τετ του με την άσφαλτο (11ος).

Ο Ντοβιτσιόζο, λοιπόν, απέδειξε πως η Ducati είναι εδώ και με την έλευση του Λορένθο του χρόνου ο ουρανός μοιάζει το ταβάνι. Ο Μάρκεθ μετά την εξασφάλιση του τίτλου μετράει δύο σερί πτώσεις. Και ο γερόλυκος «Βάλε» στα 37 συνεχίζει να το παλεύει κόντρα στη λογική και τον Χρόνο.

Α, ναι: και 9 διαφορετικοί νικητές σε μια χρονιά.

Άραγε, γιατί αργεί τόσο το πρωτάθλημα του 2017;

www.sdna.gr 

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση