ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέσσερα μετάλλια στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες

Η μεγαλύτερη επιτυχία σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση

Ενώ ακόμα εκκρεμούν τα αγωνίσματα του μικτού σκητ και του διπλού τραπ, για να ολοκληρωθούν οι φετινοί Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σκοποβολής, η μέχρι τώρα συγκομιδή μεταλλίων από τους διεθνείς σκοπευτές μας αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία της ΣΚΟΚ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Τα τρία χρυσά μετάλλια από τις εθνικές μας ομάδες του σκητ γυναικών και εφήβων και από τον έφηβό μας Νικόλα Βασιλείου, καθώς και το αργυρό μετάλλιο από την Κωνσταντία Νικολάου, επιβεβαιώνουν την καθιέρωση της σκοποβολής ως την αιχμή του δόρατος και το σκληρό νόμισμα του κυπριακού αθλητισμού, αλλά και την συμπερίληψη της ΣΚΟΚ στις «μεγάλες δυνάμεις» της παγκόσμιας σκοποβολής. Για πρώτη φορά η ΣΚΟΚ και η Κύπρος αναδεικνύουν στην ίδια διοργάνωση δυο ομάδες πρωταθλήτριες Ευρώπης!

Η συνέχεια…
Αρκετά καλό ξεκίνημα είχαν οι δυο αθλητές μας που συγκρότησαν το «ζεύγος» της Κύπρου στο νέο αγώνισμα του μικτού σκητ. Τόσο ο νεαρός Νικόλας Βασιλείου όσο και η Άντρη Ελευθερίου ολοκλήρωσαν την πρώτη πούλα με μια απώλεια ο καθένας (24/25). Ο προκριματικός αγώνας θα ολοκληρωθεί στους 100 δίσκους (δυο πούλες για κάθε σκοπευτή) και στη συνέχεια τα έξι πρώτα ζεύγη θα αγωνιστούν στον ημιτελικό. Στο αγώνισμα του διπλού τραπ, οι δυο εκπρόσωποι μας συμπλήρωσαν τις τρεις πρώτες πούλες και λίγο – πολύ βρίσκονται μέσα στους στόχους τους, για να κτυπήσουν ένα αποτέλεσμα κοντά στην ατομική τους επίδοση. Ο Στέφανος Θεοδότου συγκέντρωσε 79/90 (27+25+27) και ο Τζιοβάννης Σαββίδης 75/90 (22+ 27+26), ενώ απομένουν ακόμα δυο πούλες για να συμπληρωθεί ο προκριματικός αγώνας.

Στην Περούτζια το σπόρτιγκ
Εν τω μεταξύ, πολυμελής αποστολή της ΣΚΟΚ με 34 αθλητές του σπόρτιγκ, βρίσκεται ήδη στην Περούτζια της Ιταλίας, για να πάρουν μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες Σπόρτιγκ της FITASC. Στην αποστολή, επικεφαλής της οποίας είναι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΣΚΟΚ Λουκάς Χάματσος, πέρα από την τετραμελή εθνική ομάδα, συμμετέχουν 27 άνδρες σκοπευτές, δυο βετεράνοι και ένας σούπερ βετεράνος. Με την εθνική μας ομάδα θα αγωνιστούν οι διεθνείς Πέτρος Ιωάννου, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Άγγελος Αβραάμ και Ανδρέας Βασιλείου. Οι αγώνες που είναι τετραήμεροι (50 δίσκοι την ημέρα), θ’ αρχίσουν την Πέμπτη 14 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 17 Ιουλίου. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων.

του Ανδρέα Λαζανίτη
Απεσταλμένου της ΕΑΚ

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση