ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Χρυσό και αργυρό με… άρωμα γυναίκας!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η εθνική μας ομάδα του σκητ γυναικών με καθαρή νίκη, 5 δίσκοι διαφορά από τη δεύτερη και 5 από την τρίτη ομάδα

Τα πρώτα «καλά μαντάτα» από τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής ήρθαν από τις αθλήτριές μας στο σκητ, οι οποίες κατέκτησαν τα δυο πρώτα μετάλλια (χρυσό και αργυρό) για την Κύπρο! Με 209 επιτυχίες στους 225 δίσκους, οι διεθνείς σκοπεύτριές μας «καθάρισαν» εύκολα τις αντιπάλους τους στην ομαδική κατάταξη και αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης για το 2016! Με τέσσερις δίσκους διαφορά (205/225) η ομάδα της «οικοδέσποινας» Ιταλίας τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ενώ την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο εξασφάλισε η ομάδα της Σλοβακίας με 204/225. Για να φθάσει η εθνική μας ομάδα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, έδωσαν το καλό εαυτό τους και οι τρεις διεθνείς αθλήτριές μας, όμως (κακά τα ψέματα), η Κωνσταντία Νικολάου χρειάστηκε να υπερβάλει εαυτό και να τραβήξει … κουπί φτάνοντας στο εκπληκτικό 73/75 (25+24+24), αποτέλεσμα που της έδωσε το δικαίωμα να περάσει τρίτη στον ημιτελικό, πίσω από την Ιταλίδα Ολυμπιονίκη Χιάρα Καϊνέρο (75/75) και τη Βρετανίδα παγκοσμιονίκη Έλενα Έλλεν (74/5). Οι άλλες δυο πρωταθλήτριες μας Άντρη Ελευθερίου και Παναγιώτα Ανδρέου ισοβάθμησαν στη δέκατη θέση στη γενική κατάταξη με 68/100.

Στον ημιτελικό, η αθλήτριά μας που είχε 4 απώλειες (11/16), χρειάστηκε να κερδίσει δυο αντιπάλους σε αγώνα «ξαφνικού θανάτου» για να περάσει στον μεγάλο τελικό απέναντι στην έμπειρη Χιάρα Καϊνερο, από την οποία έχασε το χρυσό μετάλλιο με 12/16 έναντι 15/16 της Ιταλίδας. Αυτό ήταν και το πρώτο ατομικό μετάλλιο της αθλήτριάς μας σε κορυφαία πανευρωπαϊκή ή παγκόσμια διοργάνωση. 

Στους άνδρες, που ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους μετά το μεσημέρι, ο Γιώργος Αχιλλέως έκανε αρχή με 24/25, ενώ οι άλλοι δυο διεθνείς μας Ανδρέας Χάσικος και Αντώνης Ανδρέου είχαν από δυο απώλειες (23/25). Με 24/25 ξεκίνησε τις προσπάθειές του και ο Έλληνας πρωταθλητής Μάκης Μίτας, ενώ ο συναθλητής του Νίκος Μαυρομμάτης είχε δυο απώλειες (23/25) και ο Γιώργος Σαλαβαντάκης  τέσσερις (21/25). Οι  έφηβοι αθλητές επρόκειτο να αρχίσουν τις προσπάθειές τους το απόγευμα, για να συμπληρώσουν μαζί με τους άνδρες τις δυο πρώτες τους πούλες (50 δίσκους).

Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο με τους τελευταίους 75 δίσκους στο σκητ ανδρών και εφήβων, τη διεξαγωγή των τελικών στις δυο κατηγορίες και την απονομή των επάθλων στους νικητές.

Χαμηλά το «ζεύγος» μας στο τραπ
Στην πρώτη συμμετοχή αθλητών μας στο νέο αγώνισμα της ESC (μικτός αγώνας) το «ζεύγος» μας στο τραπ δεν πήγε τόσο καλά και με 87/100 περιορίστηκε στη 12η θέση της κατάταξης, ανάμεσα σε 14 ζεύγη από ισάριθμες χώρες. Ο Άδωνης Μυλωνάς πέτυχε 46/50 (23+23) και η Γεωργία Κωνσταντινίδου 41/50 (20+21). Το χρυσό μετάλλιο εξασφάλισε το ζεύγος από τη Ρωσία Αλεξέι Αλίποβ και Έλενα Κατσ, που κέρδισαν στο μεγάλο τελικό την Πορτογαλία, ενώ το χάλκινο πήγε στη Γερμανία.

του Ανδρέα Λαζανίτη
Απεσταλμένου της ΕΑΚ

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση