ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στον Μάρεϊ τον τελευταίο εισιτήριο

Ο Andy Murray επέστρεψε από σετ πίσω, για να κερδίσει τον Kei Nishikori με 2-6, 6-1, 7-6 (0), 6-1 και να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Roland Garros. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Βρετανός θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του παρισινού Grand Slam τον Stan Wawrinka.

Ο Andy Murray έχασε το πρώτο σετ της αναμέτρησής του με τον Kei Nishikori, αλλά όπως είχε κάνει και στα προηγούμενα παιχνίδια του στο τουρνουά, προσαρμόστηκε στις συνθήκες, ανέβασε το επίπεδό του και "στρίμωξε" τον αντίπαλό του, για να πάρει μια μεγάλη νίκη με 2-6, 6-1, 7-6 (0), 6-1 και να συμπληρώσει την τετράδα των ημιτελικών του Roland Garros.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο 30χρονος Βρετανός θα αντιμετωπίσει τον Stan Wawrinka στα ημιτελικά. Θυμίζουμε πως πέρσι είχε κερδίσει τον Ελβετό με 3-1 σετ και είχε κάνει την καλύτερη πορεία του στο τουρνουά, χάνοντας στον τελικό από τον Novak Djokovic.

Θα είναι η 4η συνεχόμενη παρουσία του Murray στα ημιτελικά του Roland Garros και η 5η συνολικά στην καριέρα του (2011, 2014, 2015, 2016). Επίσης, θα αγωνιστεί σε Grand Slam ημιτελικό για 21η φορά στην καριέρα του, έχοντας το 8ο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της open era. Χρειάζεται άλλους δυο ημιτελικούς, για να φτάσει το ρεκόρ του σπουδαίου Pete Sampras.

Ο κορυφαίος τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης, τελείωσε τον αγώνα με 31 winners και 26 αβίαστα λάθη. Τα 6 από αυτά ήρθαν από double faults, επομένως μέσα στην κανονική ροή του αγώνα έκανε μόλις 20 λάθη χωρίς πίεση, σε 4 σετ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με δυο γρήγορα σετ, τα οποία μοιράστηκαν οι δυο παίκτες. Ο Nishikori έκανε δυνατό ξεκίνημα και ήταν καλύτερος στο 1ο σετ, για να προηγηθεί με 3-1 και έπειτα να φτάσει με νέο break στο 6-2. Ο Murray απάντησε με ένα πολύ καλό 2ο σετ, στο οποίο έχασε μόλις ένα game.

Στο 3ο σετ έγινε μεγάλη μάχη και ήταν αυτό που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το νικητή της αναμέτρησης. Ο Murray έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 3-2, όμως η απάντηση ήταν άμεση από τον Ιάπωνα, που ανέκτησε το προβάδισμά του στο 4-3. Έμεινε μπροστά μέχρι το 5-4 και ανάγκασε τον Βρετανό να σερβίρει για να μείνει στο σετ.

Ο Murray κέρδισε τους 8 από τους 9 επόμενους πόντους, για να κρατήσει με love το σερβίς του και να κάνει break αμέσως μετά, αποκτώντας ένα σπουδαίο προβάδισμα με 6-5. Ο Nishikori ωστόσο δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη και με νέα άμεση ανταπόκριση απάντησε και σε αυτό το break του Murray, ισοφαρίζοντας σε 6-6.

Παρά την καλή προσπάθεια του Nishikori, o Murray ήταν εκείνος που είχε τον τελευταίο λόγο σε αυτό το σετ. Με ένα αψεγάδιαστο tie-break, το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε 7 πόντους στη σειρά και κατέκτησε το tie-break με 7-0, για να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα με σετ στον προημιτελικό.

Ο Nishikori άνοιξε το 4ο σετ με ένα break και είχε δυο game points για το 2-0, όμως υπέστη το break στο ίδιο game και από εκεί και πέρα ο Murray κυριάρχησε απολύτως, για να πάρει 6 games στη σειρά και να πάρει με εντυπωσιακό τρόπο το σετ, στα 7 games.

Αυτός θα είναι ο πρώτος ημιτελικός του Murray μετά από σχεδόν ένα χρόνο, από το Wimbledon του 2016, στο οποίο είχε κατακτήσει τον τίτλο. Θυμίζουμε πως στο US Open του 2016 είχε χάσει στα προημιτελικά από τον Nishikori, ενώ στο φετινό Australian Open αποκλείστηκε στον 4ο γύρο από τον Mischa Zverev.

Για 18η φορά θα αναμετρηθούν Murray και Wawrinka, σε ένα πολύ ενδιαφέρον rivalry, στο οποίο ο Βρετανός προηγείται με 10-7. Η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν στο Λονδίνο για το ATP Finals τον περασμένο Νοέμβριο, ένα τουρνουά στο οποίο ο Andy ήταν ασταμάτητος και επικράτησε με 6-4, 6-2. Στο χώμα είχαν συναντηθεί ξανά στον περσινό ημιτελικό του Roland Garros, όπου ο Murray επικράτησε 6-4, 6-2, 4-6, 6-2.

Πηγή: tennisnews.gr

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση

X
X