ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ναδάλ: «Έπεται και συνέχεια...»

Άρωμα... προηγούμενης δεκαετίας έχει το παγκόσμιο τένις μέσα στο 2017, καθώς όλους τους τίτλους μέχρι τώρα τους έχουν κερδίσει ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφαελ Ναδάλ.

Οι δυό τους ήταν και το ζευγάρι των φιναλίστ στους δύο από τους τέσσερις τελικούς (Όπεν Αυστραλίας, Μαϊάμι), στον τρίτο ο Φέντερερ ήταν κόντρα στον συμπατριώτη του, Σταν Βαβρίνκα (Indian Wells), και στον τέταρτο ο Ναδάλ κόντρα στον δικό του συμπατριώτη, Άλμπερτ Ράμος-Βιβιόλας (Μονακό), τον οποίο και κέρδισε άνετα, κατακτώντας έτσι τον 10ο τίτλο στο τουρνουά, που αποτελεί και ρεκόρ στην επαγγελματική ιστορία του αθλήματος.

Σε δηλώσεις του ο 31χρονος τενίστας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Μου φαίνεται απίστευτο. Το να κατακτώ 10 φορές το τρόπαιο σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά, με κάνει να νιώθω κάτι, που είναι δύσκολο να περιγράψω. Σε κάθε τίτλο νιώθω και διαφορετικά, κάθε χρονιά είναι μοναδική. Νιώθω τυχερός που είμαι υγιής και μπορώ να συνεχίσω να παίζω τένις, όπως σε αυτό εδώ το τουρνουά, που είναι από τα καλύτερα της σεζόν. Για μένα είναι πολύ σημαντική αυτή η νίκη».

Και αμέσως μετά αναφέρθηκε στη συνέχεια, λέγοντας: «Υπάρχει χρόνος για να το γιορτάσω, όμως όχι αρκετός. Αρκετό χρόνο θα έχω όταν ολοκληρωθεί η "χωμάτινη" σεζόν, καθώς υπάρχει μπροστά και το Γουίμπλεντον. Όταν τελειώσει αυτό, θα πω αν υπάρχει χρόνος να γιορτάσω, να βγω με φίλους και με την οικογένειά μου και να περάσω μερικές όμορφες μέρες στη Μαγιόρκα».

Για τον Ναδάλ υπάρχει τώρα άλλη μια ιστορική πρόκληση, αυτή του όπεν της Βαρκελώνης (το κεντρικό γήπεδο μάλιστα φέρει πλέον το όνομά του), όπου επίσης θα διεκδικήσει το 10ο τρόπαιο και το ανέφερε ο ίδιος: «Το επόμενο βήμα δεν είναι το Ρολάν Γκαρός, αλλά είναι η Βαρκελόνη. Δεν θεωρώ ότι τουρνουά όπως του Μόντε Κάρλο, της Βαρκελόνης, της Ρώμης ή της Μαδρίτης, είναι απλώς μια προετοιμασία για το Ρολάν Γκαρός. Αυτά τα τουρνουά είναι από μόνα τους σημαντικά. Αυτή η νίκη μου δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια».

novasports.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση