ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Εξωπραγματικός Φέντερερ!

Μαγικά πράγματα έκανε ο Ρότζερ Φέντερερ στο ματς με τον Τόμας Μπέρντιχ και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στη φάση των «16» του Australian Open!

Στην πρώτη του συνάντηση με Top 10 τενίστα μετά τον περασμένο Ιούλιο, ο Ελβετός θρύλος επικράτησε 6-2, 6-4, 6-4 του 31χρονου Τσέχου (Νο.10) σε μόλις 90 λεπτά και έκανε τη Rod Laver Arena να... παραμιλάει. Και τον ίδιο τον Ροντ Λέιβερ, λογικά, που ήταν παρών στις εξέδρες!

Ένα μοναδικό σόου, χάρη στο οποίο σχεδόν ξεχάσαμε ότι έμεινε εκτός court για έξι μήνες λόγω τραυματισμού! Ακούγεται... τραβηγμένο, αλλά ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών!

Winners από παντού (40 στο σύνολο) και με κάθε τρόπο, εξαιρετικό σερβίς (έχασε μόνο δύο πόντους στο πρώτο σερβίς του!), γενικά έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο! Σε σημείο να...λυπάσαι τον Μπέρντιχ, που έδωσε ό,τι μπορούσε, αλλά δεν είχε λύσεις απέναντι στο τέλειο παιχνίδι του αντιπάλου του. Πλέον μετράει 17 ήττες σε 23 παιχνίδια.

Τα δύσκολα, πάντως, συνεχίζονται για τον κάτοχο 17 Grand Slam τίτλων και Νο.17 του κόσμου, αφού μπροστά του βρίσκει τώρα τον Κέι Νισικόρι. Ο 27χρονος Ιάπωνας, Νο.5 στον κόσμο, άφησε άνετα έξω με 6-4, 6-4, 6-4 τον Σλοβάκο Λούκας Λάτσκο. Στο head to head ο Φεντ προηγείται με 4-2, έχοντας πετύχει τρεις διαδοχικές νίκες.

Να σημειώσουμε ότι ο Φέντερερ περνάει στον τέταρτο γύρο του Australian Open για 15η φορά στην καριέρα του.

Στη φάση των «16» σε Grand Slam προκρίθηκε για πρώτη φορά ο Νταν Έβανς μετά τη μεγάλη νίκη του με με 7-5, 7-6(2), 7-6(3) επί του «γηπεδούχου» Μπέρναρντ Τόμιτς. Ο 26χρονος Βρετανός θα αναμετρηθεί με τον Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά.

Τα άλλα δύο ζευγάρια που προέκυψαν σήμερα είναι Μ. Ζβέρεφ-Μάρεϊ και Βαβρίνκα-Σέπι.

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση