ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πέρασε ο Μάρκος

Μετά από μια δυνατή μονομαχία, ο Μάρκος Παγδατής κατάφερε να βγει "ζωντανός" και να κερδίσει τον Marcel Granollers στα τρία σετ, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του για τον 2ο γύρο του Rakuten Japan Open Tennis Championships, στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Παρά το δυνατό του ξεκίνημα, ο Μάρκος Παγδατής χρειάστηκε τρία σετ για να κάμψει την σθεναρή αντίσταση του Marcel Granollers, με 6-1, 3-6, 6-3, έπειτα από ένα κλειστό παιχνίδι στο Show Court 1 του Ariake Coliseum.

Ο κορυφαίος Κύπριος τενίστας όλων των εποχών, μπήκε πολύ δυνατά στη διοργάνωση της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου και κέρδισε 5 διαδοχικά games, για να πάρει πολύ γρήγορα το πρώτο σετ με 6-1.

Η απάντηση του Ισπανού ήρθε νωρίς στο 2ο σετ, με τον 30χρονο να κάνει ένα γρήγορο break και να "ξεφεύγει" με 3-0. Διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι και το τέλος του σετ και σέρβιρε επιτυχημένα για το 6-3, επιστρέφοντας δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Ο Granollers είχε τις ευκαιρίες του για να κάνει και την ανατροπή, αφού προηγήθηκε πρώτος με break και στο 3ο σετ. Ήταν μπροστά με 3-2, με τον Μάρκο να ισοφαρίζει πριν να γίνουν πιο επικίνδυνα τα πράγματα, σε 3-3. Στο 7ο game, ο 31χρονος Κύπριος χρειάστηκε να σβήσει 2 break points, για να μείνει "όρθιος" και να φτάσει στο 4-3.

Σα να μην έφτανε αυτό για τον Ισπανό, ο Παγδατής έκανε και δεύτερο συνεχόμενο break στο 8ο game, για να προηγηθεί με 5-3 και να αγκαλιάσει την πρόκριση. Λίγες στιγμές μετά και έπειτα από ένα εύκολο κράτημα σερβίς, ο Κύπριος ολοκλήρωσε την αποστολή του, έπειτα από 1 ώρα και 47 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Παγδατής, ημιφιναλίστ στο Τόκιο το 2012, πέτυχε την 25η νίκη του στο 2016. Διανύει μια πολύ καλή σεζόν, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στον τελικό του Ντουμπάι, τον 4ο γύρο του US Open και 4 παρουσίες σε προημιτελικούς. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο. 35 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο αντίπαλός του στον 2ο γύρο του Rakuten Japan Open Tennis Championships, θα προκύψει από την αναμέτρηση του Tomas Berdych με τον Gilles Muller. Ο Berdych βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ταξίδεψε στο Τόκιο αμέσως μετά από τον θρίαμβό του στο Shenzhen Open, όπου κατέκτησε τον πρώτο του φετινό τίτλο.

www.tennisnews.gr 

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση