ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μάρκος: «Εξαιρετικά δύσκολος αγώνας»

Μόνο εύκολο δεν ήταν, αλλά ο Μάρκος κατάφερε να εξέλθει νικητής στη πρεμιέρα του Chengdu Open.

Αγωνιζόμενος για πρώτη φορά μετά το 2012 σε τουρνουά  ATP World Tour στη Κίνα, ο Μάρκος νίκησε τον Pablo Carreno Busta με 6-7(5), 7-6(5), 7-6(5) σε ένα αγώνα που διήρκησε τρείς ώρες.  Η αναμέτρηση, ξεκίνησε τη Τρίτη και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη καθώς είχε διακοπεί λόγω βροχής στο τρίτο σετ ενώ το σκορ ήταν  5-5.

 «Ήταν ένας εξαιρετικά δύσκολος αγώνας» δήλωσε ο Μάρκος. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη νίκη. Νομίζω ότι ήμουν λίγο τυχερός ή ίσως λίγο καλύτερος στους πόντους που καθόρισαν την έκβαση του παιχνιδιού. Έκανα λιγότερα λάθη και αυτό μου έδωσε τη νίκη. Είμαι εκστασιασμένος που πέρασα στον επόμενο γύρο.»

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού ο Μάρκος έφτασε δύο φορές, κοντά στο break αλλά ο Carreno Busta κατάφερε να μην απολέσει το σερβις του. Έτσι το σετ κρίθηκε στο tie-break όπου ο Μάρκος πήρε από την αρχή το προβάδισμα με 4-0 lead και πήρε τη νίκη στο τρίτο του match point. Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας τριών σετ της καριέρας του.

Παράλληλα αυτή είναι δεύτερη φορά που ο Μάρκος αγωνίστηκε σε αγώνα όπου όλα τα σετ κρίθηκαν στο tie-break.  Η προηγούμενη φορά ήταν απέναντι στον Milos Raonic στη Shanghai το 2012 όπου και πάλι ο Μάρκος κατάφερε να εξέλθει νικητής.

Κατά την διάρκεια του αγώνα ο Μάρκος, πέτυχε εννιά άσους και είχε εντυπωσιακή επιτυχία σε κερδισμένους πόντους από το πρώτο σερβις με το ποσοστό επιτυχίας του να φτάνει το 88%. Επόμενος αντίπαλος του Μάρκου είναι ο Σέρβος Viktor Troicki απέναντι στον οποίο μετρά πέντε νίκες έναντι μιας. Η τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση ήταν στο Ντουμπάι φέτος με τον Μάρκο να κερδίζει με 7-6(2), 6-2.

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση