ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: «Κρεμάει τα παπούτσια»

Είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την υποκριτική αποχαιρετώντας τη μεγάλη οθόνη με την ταινία «The old man and the gun»

Της Έλενας Αποστόλου

Στα 81 του χρόνια, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο άντρας που γοήτευσε όσο λίγοι τις γυναίκες παγκοσμίως, παρά το ρυτιδιασμένο του πρόσωπο διατηρεί το ίδιο σαγηνευτικό χαμόγελο και τα ίδια φωτισμένα με αυτοπεποίθηση και εσωτερική λάμψη, μάτια. Ακόμη και τώρα που ανακοινώνει ότι η ταινία «The old man and the gun» είναι το κύκνειο άσμα του, όπως δήλωσε στο περιοδικό Entertainment Weekly, μιλά με το ίδιο νεανικό πάθος για το σινεμά, τους ρόλους και τη ζωή του.

«Ποτέ μη λες ποτέ, αλλά καταλήγω στο ότι η ηθοποιία τελείωσε για εμένα και θα συνταξιοδοτηθώ μετά από αυτό γιατί το κάνω από τότε που ήμουν 21. Σκέφτηκα ότι είναι αρκετά. Και γιατί να μην αποχωρήσω με κάτι που είναι αισιόδοξο και θετικό;» δήλωσε ο 81χρονος ηθοποιός. Στο ερώτημα εάν θα αποσυρθεί και από τη σκηνοθεσία, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ απάντησε: «Θα το δούμε αυτό».

Στην ταινία «The old man and the gun» ο Ρέντφορντ υποδύεται έναν επαγγελματία εγκληματία που η «δουλειά» του είναι να ληστεύει τράπεζες και να ξεφεύγει από τη φυλακή. «Για μένα αυτός ήταν ένας θαυμάσιος χαρακτήρας για να παίξω σε αυτό το σημείο της ζωής μου», δήλωσε ο Ρέντφορντ για τον Τάκερ.

Ως ηθοποιός, δεν τιμήθηκε ποτέ με Όσκαρ, αν και πολλές από τις ερμηνείες του προκάλεσαν τον ενθουσιασμό του κοινού και των κριτικών σε ταινίες σταθμούς της 7ης Τέχνης. Εντούτοις, βραβεύθηκε με Όσκαρ το 2002 για το σύνολο του έργου του.

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X