ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπάλληλοι απολύθηκαν γιατί πούλησαν 15.000 μήλα στον ίδιο πελάτη

Οχτώ εργαζόμενοι στο σουπερμάρκετ απολύθηκαν

Εργαζόμενοι σε ένα κουβανέζικο σουπερμάρκετ απολύθηκαν επειδή πούλησαν 15.000 μήλα σε έναν μόνο πελάτη, σε μια χώρα που αντιμετωπίζει συχνά ελλείψεις σε τρόφιμα.

Η κρατική εφημερίδα της Κούβας Granma ανέφερε χθες ότι οι εμπλεκόμενοι εργαζόμενοι απολύθηκαν μετά τη δημοσίευση του περιστατικού σε ένα ιστολόγιο ενός Κουβανού δημοσιογράφου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της πώλησης αυτής σε ένα σουπερμάρκετ στην Αβάνα.

Μια ομάδα «νεαρών γεροδεμένων ατόμων», «οργανωμένοι οιονεί στρατιωτικό τρόπο» εμφανίστηκαν στο κατάστημα και μέσα σε λίγα λεπτά αγόρασαν 150 κασόνια που το καθένα είχε 100 μήλα, ανέφερε ο δημοσιογράφος Γιορέλ Σάντσεθ. Όλο το φορτίο ήταν για έναν μόνο πελάτη.

Ο αγοραστής πλήρωσε το ισόποσο των 45 σεντς ανά μήλο, σύμφωνα με την απόδειξη που συνοδεύει το κείμενο της δημοσίευσης στο ιστολόγιο.

Δεν είναι ασυνήθιστο στην Κούβα – που συχνά αντιμετωπίζει ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, όπως φρούτα, βούτυρο, γάλα και μπύρα - κάποιος να αγοράζει μεγάλη ποσότητα τροφίμου και έπειτα να τα μεταπουλά σε καταστήματα λιανικής σε υψηλότερη τιμή.

Η Granma τόνισε ότι οχτώ εργαζόμενοι στο σουπερμάρκετ – ιδιοκτησίας της κρατικής εταιρείας Cimex Corporation– απολύθηκαν.

Η Κούβα εισάγει σχεδόν το σύνολο των τροφίμων που καταναλώνουν οι 11 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας, εκ των οποίων και μήλα, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο Cubadebate.

Πηγή: www.skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X