ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το διαζύγιο που τίναξε την μπάνκα στον αέρα (vid,pics)

Η ακριβότερη αποζημίωση όλων των εποχών που δόθηκε σε πρώην σύζυγο

Μια πολύκροτη δικαστική υπόθεση ξεδιπλώθηκε σε όλη της την τραγική μεγαλοπρέπεια το 1999, αφορώντας ένα διαζύγιο της καλής κοινωνίας.

Ο μεγιστάνας έμπορος τέχνης, ιδιοκτήτης ιπποδρόμων και μεγαλοεπιχειρηματίας Alec Wildenstein χώρισε με τη νεοϋορκέζα κοσμική Jocelyn Wildenstein και έπρεπε τώρα να μοιράσουν την περιουσία που είχαν αποκτήσει από κοινού, μεταξύ των οποίων και αυτό που χαρακτηριζόταν τότε ως η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων τέχνης του κόσμου.

Το δικαστήριο έδωσε στην Jocelyn 2,5 δισ. δολάρια εφάπαξ και άλλα 100 εκατ. δολάρια τον χρόνο για μια περίοδο 13 ετών, στέλνοντας το συνολικό ποσό στα 3,8 δισ. δολάρια! Κάνοντάς το φυσικά το ακριβότερο διαζύγιο όλων των εποχών. Και με διαφορά.

Ο Γάλλο-Αμερικανός Alec Wildenstein είχε παντρευτεί το 1978 την Jocelyne Périsset, η οποία θα γινόταν κατόπιν διαβόητη για τις περισσότερες από τις 50 πλαστικές επεμβάσεις στις οποίες υπέβαλλε τον εαυτό της και της στοίχισαν πάνω από 2 εκατ. δολάρια. Τις έκανε, όπως είπε αργότερα, ώστε να ξαναγίνει ποθητή στον σύζυγό της, μόνο που το τελικό αποτέλεσμα δεν δικαίωσε κατά κανέναν λόγο τις προσπάθειές της.

H Wildenstein έπιασε τελικά τον άντρα της στο κρεβάτι με άλλη γυναίκα και κατέθεσε αίτηση διαζυγίου σε βάρος του για μοιχεία. Η υπόθεση έγινε μια από τις πλέον πολύκροτες δίκες της εποχής και οι τίτλοι έδιναν και έπαιρναν στις σκανδαλοθηρικές εφημερίδες, καθώς η Wildenstein προκαλούσε όταν έλεγε πως χρειάζεται 1 εκατομμύριο δολάρια τον μήνα για να συντηρεί το σπιτικό της, μια και η απόλυτη εξάρτησή της από το υπηρετικό προσωπικό τής στερούσε τη δυνατότητα να κάνει μόνη έστω και τις πιο απλές δουλειές, όπως το να βράσει ένα αυγό.

Η «γυναίκα-γάτα», όπως την ονόμασε ο «κίτρινος» Τύπος για το ιδιαίτερο πρόσωπο που απέκτησε έπειτα από τις τόσες πλαστικές, κήρυξε πτώχευση τον Μάιο του 2018. Και σύμφωνα με τη «New York Post», ο τραπεζικός της λογαριασμός στη Citibank είχε τη στιγμή της χρεοκοπίας υπόλοιπο… 0 δολαρίων.

Η 77χρονη δήλωσε πως ζει πλέον με 900 δολάρια τον μήνα από τα κοινωνικά επιδόματα, παρά το γεγονός ότι η ακίνητη περιουσία της εκτιμήθηκε στα 16,39 εκατ. δολάρια…

Πηγή: newsbeast

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X