ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το βαθύ ντεκολτέ σε ντοκιμαντέρ του BBC προκάλεσε χαμό (Pics)

Το θόλωσαν και προκλήθηκε σάλος

Εσωτερική διαμάχη προκάλεσε στο βρετανικό BBC η μετάδοση μιας εικόνας ενός θολωμένου ντεκολτέ σε ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στην Αφρική.

Το βαθύ ντεκολτέ ανήκε στην Γκλάμουρ Παμ από την Κένυα, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως social media star. Η Παμ μίλησε στο BBC στα πλαίσια ντοκιμαντέρ με τίτλο «Fake Me: Living for Likes» που εντάσσεται στο αφιέρωμα του βρετανικού δικτύου στα fake news.


Ελ Τσάπο: Ο «Αλ Καπόνε» των ναρκωτικών - Σφαίρες, γυναίκες, 13 παιδιά και ένα δισ.


H «λογοκρισία» έγινε λόγω της ανησυχίας ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις σε ορισμένες από τις πιο συντηρητικές αφρικανικές χώρες στις οποίες επρόκειτο να μεταδοθεί.

Η ανησυχία αυτή προκάλεσε έναν εσωτερικό διάλογο στο BBC με βασικό ερώτημα αν το δίκτυο μπορεί να λογοκρίνει το σώμα μιας γυναίκας.

«Η απόφαση του χειρισμού για το ντεκολτέ της Παμ έγινε σε ανώτατο επίπεδο από το BBC Africa» αναφέρεται σε ένα e-mail που κυκλοφόρησε ανάμεσα στους εργαζόμενους του δικτύου.


#ayianapa - Το hashtag με τα καυτά κορίτσια (Pics)


Ο παραγωγός του επίμαχου ντοκιμαντέρ υποστήριξε ότι αρχικά η απόφασή ήταν να υπάρξει όσο το μεγαλύτερο δυνατό ζουμ στην Παμ «ώστε να μην φαίνεται το ντεκολτέ της αλλά σε ορισμένα πλάνα, ειδικά τα πιο "ανοιχτά", αυτό δεν ήταν δυνατό και έτσι καταφύγαμε στη λύση του θολώματος».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε τους συναδέλφους του ότι δεν υπάρχει εκδοχή χωρίς το θόλωμα προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι εργαζόμενοι στο BBC World News θα μπορούσαν να κάνουν ξανά μοντάζ στα επίμαχα πλανα σε περίπτωση που αποφασιστεί να μεταδοθεί χωρίς να κατηγορηθεί το δίκτυο για λογοκρισία.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X