ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι επιτρέπεται στο ερωτικό παιχνίδι;

Υπάρχει κάπου όριο...

«Στο ερωτικό παιχνίδι όλα επιτρέπονται...» και όμως είναι στιγμές που καθένας από εμάς μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με μια φαντασίωση ή ακόμη ένα σεξουαλικό «θέλω» του συντρόφου του που μπορεί να σοκάρει ή ακόμη και να φοβίσει.

Ένα λοιπόν από τα σεξουαλικά παιγνίδια που βλέπουμε οτι προβληματίζει πολλές γυναίκες, που καλούν με αγωνία στη Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας ή ακόμη και επισκέπτονται το χώρο μας, είναι: «Ο σύντροφός μου θέλει να τον διεγείρω πρωκτικά… μήπως είναι ομοφυλόφιλος;».

Η πρωκτική διέγερση στον άνδρα ήταν και συνεχίζει να είναι ένα ταμπού στο ερωτικό παιχνίδι αφού η γυναίκα τρομάζει απέναντι στην εικόνα του εραστή της που της ζητά να «παίξει» με τον πρωκτό του, ενώ ο άνδρας συχνά δεν τολμά να ζητήσει αυτό το ερωτικό παιχνίδι φοβούμενος την ταμπέλα που η παρτενέρ του, ενδεχομένως βιαστικά, θα του φορέσει. Σε ένα θεωρητικό πλαίσιο είναι κοινώς αποδεκτό πως η περιοχή του πρωκτού αποτελεί ερωτογενή ζώνη τόσο για τη γυναίκα όσο και για τον άνδρα.

Σε αυτή την περιοχή του σώματος, όπου βρίσκονται πολλές νευρικές απολήξεις, η ηδονή απογειώνεται και γεννά στον άνδρα ένα έντονο αίσθημα ευχαρίστησης. Συχνά όμως αυτή η απόλαυση συνοδεύεται από ενοχή και φόβο, τόσο από τον άνδρα που ιδεοληπτικά αναρωτιέται «μήπως είμαι ομοφυλόφιλος;» όσο και από τη γυναίκα σύντροφο που βάζει ερωτηματικό στο σεξουαλικό προσανατολισμό του συντρόφου της.

Συχνά, ακούμε ιστορίες γυναικών όπου ο σύντροφος ζητά να τον διεγείρουν πρωκτικά με το δάχτυλο τους ή ακόμη με τη χρήση ενός δονητή, εκείνες ανταποκρίνονται σε αυτό του το «θέλω», όμως μετά ντρέπονται ή φοβούνται να του μιλήσουν ανοιχτά για τις δεύτερες σκέψεις τους.

Ο άνδρας που αποζητά την πρωκτική διέγερση από τη σύντροφό του δε σημαίνει πως είναι ομοφυλόφιλος, έχει δικαίωμα στη διεκδίκηση της ηδονής του αλλά και σε μια ειλικρινή επικοινωνία με την παρτενέρ του. Η γυναίκα σύντροφος από την άλλη έχει επιλογή να ακολουθήσει ή όχι το σύντροφό της σε αυτό του το «θέλω».

Είναι σημαντικό από τη μια να ανακουφίσουμε τη γυναίκα αυτή που εγκλωβίζεται στα στερεότυπα κι από την άλλη να την ενισχύσουμε να μιλά ανοιχτά με το σύντροφό της για κάθε ερωτικό παιχνίδι που της γεννά δυσφορία, αγωνία και άγχος.
«Επικοινωνώ» τις ανησυχίες μου δε σημαίνει απορρίπτω το σύντροφό μου, αλλά δίνω μια ευκαιρία στη σχέση μας να είναι αληθινή και ουσιαστική. Ο σύντροφός μας είναι αυτός που μπορεί να μας ανακουφίσει έτσι ώστε μαζί να οδηγηθούμε σε ένα μοίρασμα των πιο κρυφών και ανεξερεύνητων πόθων, που μπορούν να απογειώσουν την ερωτική επαφή.

Διαβάστε επίσης: 10+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον αυνανισμό

Η πρωκτική διέγερση στον άνδρα λοιπόν, ως μέρος μιας «παλέτας» που περιλαμβάνει διάφορα ερωτικά παιχνίδια που διεγείρουν τους συντρόφους και τους οδηγούν στην κορύφωσή τους, δε σηματοδοτεί το σεξουαλικό του προσανατολισμό ούτε «χρωματίζει» τη σεξουαλική του συμπεριφορά ως «άρρωστη» ή «ανώμαλη».

Εάν όμως το παιχνίδι αυτό γίνει προϋπόθεση για τη διέγερση ή τον οργασμό του άνδρα, αγκυλώνοντας το ζευγάρι σε μια σεξουαλική συμπεριφορά που απαιτείται με επίμονο και επαναληπτικό τρόπο, τότε είναι σημαντικό οι σύντροφοι να απευθυνθούν μαζί σε ψυχολόγο ειδικευμένο στη σεξουαλική υγεία, έτσι ώστε να φέρουν μια ισορροπία στο ερωτικό παιχνίδι που -ιδανικά- δεν είναι εγωκεντρικό και εστιακό καθώς καθρεφτίζει τα «θέλω» δύο συντρόφων.

Η ερωτική ζωή του ζευγαριού μπορεί να εξελίσσεται στο χρόνο, να γίνεται πλούσια και απολαυστική, να ταξιδεύει τον άνδρα και τη γυναίκα σε μοναδικά μονοπάτια ηδονής και κορύφωσης, απογυμνωμένα από ταμπού που παγιδεύουν. «Στο ερωτικό παιχνίδι όλα επιτρέπονται… αρκεί να συναινούν ψυχικά και σωματικά και οι δύο σύντροφοι».

Πηγή: must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X