ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τελικά, το σεξ γίνεται καλύτερο ή χειρότερο στη διάρκεια της σχέσης;

Το «καινούργιο» ελκύει και είναι ενδιαφέρον

Έρευνα: Σχετίζεται η σεξουαλική ικανοποίηση με τη διάρκεια της σχέσης;

Η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλά ζευγάρια, ελεύθερα ή παντρεμένα. Γενικά, υπάρχει η πεποίθηση, ότι όσο μεγαλύτερη διάρκεια έχει μία σχέση, τόσο μειωμένες εμφανίζονται να είναι οι σεξουαλικές επαφές του ζευγαριού. Και πιθανότατα αυτό συμβαίνει γιατί το σεξ σταματάει να είναι τόσο ευχάριστο όσο ήταν στην αρχή της σχέσης. Άραγε η πεποίθηση αυτή αληθεύει;

Οι Γερμανοί ερευνητές Schmiedeberg & Schröder, αποφάσισαν να δώσουν απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Για να αξιολογήσουν τη σεξουαλική ικανοποίηση και πως αυτή μεταβάλλεται με τα χρόνια, διεξήγαγαν μία μεγάλη μελέτη, που ονομάστηκε «Family Panel Study». Στην έρευνα συμμετείχαν 2.814 ετεροφυλόφιλα άτομα, νέας και μέσης ηλικίας , που βρίσκονταν σε σχέση. Η μελέτη, που ξεκίνησε το 2008, αποτελεί μία διεπιστημονική, διαχρονική έρευνα που έχει σκοπό την αξιολόγηση των σχέσεων και της δυναμικής της οικογένειας στη Γερμανία. Τα άτομα που έλαβαν μέρος προήλθαν από τυχαίο δείγμα άνω των 12.000 ατόμων και ήταν γεννημένα μεταξύ του 1971-1979, 1981-1983 και 1991-1993.

Το σεξ γίνεται καλύτερο με το πέρασμα των χρόνων σε μία σχέση;
Σύμφωνα με την έρευνα, κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της σχέσης, είναι πιθανό το ζευγάρι να βιώσει το καλύτερο σεξ της ζωής του, καθώς το πάθος είναι έντονο. Στη συνέχεια όμως, με το πέρασμα των χρόνων, υπάρχει μία πτώση στη σεξουαλική ικανοποίηση. Θα μπορούσε αυτή η μείωση να οφείλεται στη μειωμένη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών. Ωστόσο οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ανεξαρτήτου συχνότητας, η σεξουαλική ικανοποίηση έχει τη τάση να μειώνεται με τα χρόνια.

Γιατί όμως η σεξουαλική ικανοποίηση μειώνεται με τη πάροδο του χρόνου;
Οι ερευνητές πιστεύουν πώς κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου έτους, οι σύντροφοι μαθαίνουν τις σεξουαλικές τους δεξιότητες και διερευνούν την έκτασή τους.

Η συνέχεια στο must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X