ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τελικά είναι η «Τζάκι η Αντεροβγάλτης»;

Ποια η νέα θεωρεία που καταρρίπτει τον μύθο του διαβόητου «serial killer»

Η πιθανότητα ο «Τζακ ο Αντεροβγάλτης» να ήταν στην πραγματικότητα γυναίκα, έχει επανέλθει στο προσκήνιο στη σχετική συζήτηση που διαρκώς γίνεται στη Βρετανία για τον διαβόητο πρώτο «serial killer».

Αφορμή για την αναζωπύρωση της συζήτησης στα μέσα ενημέρωσης είναι η απόφαση του διάσημου τουριστικού αξιοθέατου του Λονδίνου London Dungeon, που παρουσιάζει με ηθοποιούς επί 30 χρόνια την ιστορία του κατά συρροή δολοφόνου ιερόδουλων, να δώσει το ρόλο σε γυναίκα.

Η κίνηση γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 130 ετών από την πρώτη δολοφονία που αποδίδεται στον Τζακ τον Αντεροβγάλτη. Το London Dungeon παρουσιάζει κατά τη διάρκεια του Αυγούστου την ιστορία της «Τζάκι της Αντεροβγάλτη».

Ο ειδικός «αντεροβγαλτολόγος» Τζον Μόρις έχει υποστηρίξει τη θεωρία περί γυναίκας δολοφόνου στο βιβλίο του «Το χέρι μιας γυναίκας». Εκτιμά δε ότι επικρατέστερη ύποπτη πρέπει να θεωρείται η Λίζι Γουίλιαμς, σύζυγος του γιατρού της βασίλισσας Βικτωρίας σερ Τζον Γουίλιαμς.

Κατά τον κ. Μόρις η Λίζι Γουίλιαμς είχε πρόσβαση στα νυστέρια του συζύγου της, είχε γνώσεις ανατομίας και δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. «Πιστεύεται ότι αυτό της είχε προκαλέσει μίσος για τις ιερόδουλες, που μπορούσαν τόσο εύκολα να μείνουν έγκυοι. Πιστεύεται επίσης ευρέως ότι ο σύζυγός της είχε σχέση με το πέμπτο θύμα, τη Μαίρη Τζέιν Κέλλυ, κάτι που ενθάρρυνε περαιτέρω τις δολοφονικές της προθέσεις», είπε ο κ. Μόρις στην Daily Express.

Σημειώνεται δε ότι το 2006 εξέταση DNA σε σάλιο που υποστηρίζεται ότι ανιχνεύθηκε σε γραμματόσημα επιστολών που ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης φέρεται να είχε στείλει σε διάφορες εφημερίδες, έδειξε πως το σάλιο ανήκε μάλλον σε γυναίκα.

Η πρώτη σακατεμένη σορός της δολοφονικής μανίας του άγνωστου δράστη βρέθηκε στις 31 Αυγούστου 1888 στο ανατολικό Λονδίνο. Ήταν το πτώμα της Μαίρη Αν Νίκολς, από το οποίο είχε αφαιρεθεί η μήτρα. Σε κοντινές αποστάσεις, σε διάστημα περίπου δυόμιση μηνών καθώς και σε ανάλογη κατάσταση, βρέθηκαν τα πτώματα τεσσάρων άλλων ιερόδουλων, με τελευταίο της Μαίρη Τζέιν Κέλλυ.

Η αστυνομία δεν κατάφερε ποτέ να διαλευκάνει τις υποθέσεις, λαμβάνοντας παράλληλα κατά την περίοδο των πρώτων ερευνών επιστολές ομολογίας υπογεγραμμένες από τον «Τζακ τον Αντεροβγάλτη».

Ο Γενικός Διευθυντής του London Dungeon Άντριου Γουώκερ δήλωσε: «Η θεωρία αυτή σε κάνει να βλέπεις την ιστορία του Αντεροβγάλτη με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο και αυτό είναι κάτι που οπωσδήποτε θέλουμε να δείξουμε. Γι’ αυτό πήραμε το σόου για τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη και το αναποδογυρίσαμε. Νομίζω ότι αυτή η κίνηση θα εκπλήξει και θα σοκάρει το κοινό μας, όπως ακριβώς αυτή η αποκάλυψη σοκάρει και εκπλήσσει εκείνους που ενδιαφέρονται για την ιστορία του Αντεροβγάλτη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X