ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς ο «Τιτανικός» έλυσε ένα από τα μυστήρια του πραγματικού ναυαγίου

Τι απέγινε άραγε η κεντρική σκάλα του υπερωκεανίου που δεν βρέθηκε ποτέ;

Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από τη στιγμή που βγήκε στη σκοτεινή αίθουσα ο «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον, κι όμως δεν έχει χάσει τίποτα από τη σαγήνη που προκαλούσε στο κινηματογραφόφιλο κοινό.

Με αφορμή την επέτειο των είκοσι ετών λοιπόν, ο Κάμερον αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία που κάνει τον «Τιτανικό» τόσο σημαντικό και στην εξωκινηματογραφική επικράτεια.

Σε σχετικό ντοκιμαντέρ του «National Geographic», ο σκηνοθέτης μοιράστηκε κάποιες ιστορίες αλλά και υλικό που δεν έπαιξε τελικά στην ταινία.

Και εξήγησε πως το συνεργείο του έφτιαξε ένα ακριβές αντίγραφο της κεντρικής σκάλας του πραγματικού «Τιτανικού», που βασίστηκε στα σχέδια κατασκευής του. «Η σκάλα είχε ατσάλινη βάση», είπε, «όταν βουλιάξαμε το πλοίο, ανυψώθηκε. Το ξύλο επιπλέει, έσπασε τη βάση και επέπλευσε στο νερό, εγκλωβίζοντας δύο κομπάρσους. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκαν, ήταν όμως μια αρκετά τρομακτική στιγμή».

Κι αυτό ακριβώς το ατύχημα αποκάλυψε κάτι για το ναυάγιο του ιστορικού υπερωκεανίου. Όπως είπε ο Κάμερον: «Όταν το ναυάγιο εντοπίστηκε για πρώτη φορά, δεν υπήρχε σκάλα και υπέθεσαν πως μαλάκια που τρώνε το ξύλο είχαν καταβροχθίσει την όλη κατασκευή. Εμείς όμως δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί οι στύλοι και οι ξύλινες επενδύσεις του 4ου Καταστρώματος κ.λπ. παρέμεναν εκεί».

Και τότε τους ήρθε: όπως ακριβώς και το ξύλινο αντίγραφο της ταινίας, η πραγματική σκάλα ξεθεμελιώθηκε από το πλοίο και επέπλευσε μακριά από τον «Τιτανικό»! Ο Κάμερον το χαρακτήρισε ως ένα από αυτά τα «ενδιαφέροντα περιστατικά όπου η τέχνη μιμείται τη ζωή».

Αν έγινε πραγματικά έτσι, ποιος να πει, η υπόθεσή του συζητήθηκε πάντως σοβαρά από μελετητές του ναυαγίου και δεν είναι καθόλου απίθανο να έχει δίκιο…

 

Πηγή: newsbeast

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X