ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάπια αποφεύγει με εντυπωσιακό τρόπο την επίθεση από τίγρη (vid)

Δείτε τον έξυπνο τρόπο της πάπιας

Τελικά, τα τεράστια δόντια και τα κοφτερά νύχια της τίγρης αποδείχθηκαν άχρηστα στην προσπάθειά της να πιάσει και να φάει μία πάπια σε πάρκο άγριας ζωής στην Κίνα.

Οι καθημερινές μάχες για επιβίωση στο ζωικό βασίλειο, μπορούν να μας χαρίσουν μοναδικές εικόνες.

Στην προεκιμένη περίπτωση μία πάπια που βρίσκεται στη λιμνούλα του πάρκου δέχεται την επίθεση από μία τίγρη κι οι πιθανότητες, όπως είναι φυσικό, είναι εναντίον της.

Όταν, όμως, κάποιος δεν διαθέτει τα κατάλληλα μέσα άμυνας, τότε επιστρατεύει το μυαλό και την εξυπνάδα για να αποφύγει τον θανάσιμο κίνδυνο.

Έτσι, όταν η τίγρης πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής, το πτηνό καταδύεται με αστραπιαία ταζύτητα, μπερδεύοντας το αιλουροειδές, που δείχνει να τα έχει χαμένα, από το καταπληκτικό «κατενάτσιο» που παίζει η αντίπαλη πλευρά.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά κι ενώ η τίγρης προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί, η πάπια αναδύεται από τα λασπωμένα νερά, κατευθυνόμενη προς την όχθη της λίμνης, στερώντας από την τίγρη ένα εύκολο γεύμα.

Τελικά, το μυαλό κι η πονηριά της πάπιας νίκησαν κατά κράτος τα νύχια, τα δόντια και την απίστευτη δύναμη του αιλουροειδούς.

gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X