ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μακάβριο, αλλά... Τι θα γίνει με τα emails μας, όταν πεθάνουμε;

Τρέξτε να κάνετε... διαθήκη!

Τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με τη…ψηφιακή περιουσία κάποιου ο οποίος πεθαίνει. Το βασικό ερώτημα είναι «ποιος δικαιούται να έχει πρόσβαση στους ιντερνετικούς λογαριασμούς του αποθανόντα»; Και όταν λέμε λογαριασμούς εννοούμε από τα προφίλ στα social media μεχρι -το κυριότερο- τους λογαριασμούς του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου που διέθετε ο μακαρίτης.

Μια πρώτη απάντηση δόθηκε στις 16 Οκτωβρίου καθώς εκείνη την ημέρα ένα δικαστήριο αποφάσισε πως εφόσον δεν υπάρχει διαθήκη οι συγγενείς του αποθανόντα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα emails του, ακόμα κι αν δεν έχει δοθεί άδεια! Το σκεπτικό της απόφασης αυτής ανέφερε πως μπορεί οι συγγενείς να ανακαλύψουν εάν είχε εκφράσει κάποια επιθυμία όσον αφορά την μετάβαση των περιουσιακών του στοιχείων.

Στην υπόθεση Yahoo εναντίον Αχεμιάν, ο 43χρονος Ρόμπερτ Αχεμιάν πέθανε μετά από δυστύχημα που είχε με το ποδήλατο του, χωρίς να αφήσει διαθήκη, οπότε τα αδέλφια του ζήτησαν να έχουν πρόσβαση στα emails του. Η αίτηση για πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έγινε για το ενδεχόμενο να υπάρχει εκεί κάτι που δείχνει τις προθέσεις που είχε ο Αχεμιάν όσον αφορά τα περιουσιακά του στοιχεία.

Η Yahoo έχασε τη δίκη, παρότι υποστήριξε πως παραχωρώντας πρόσβαση στα emails ήταν παραβίαση της προσωπικής ζωής και πλέον η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί δεδικασμένο.

Πηγή: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X