ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κάνει θραύση το μάθημα του γυναικείου οργασμού στην Γερμανία

Φυσικά, συνοδεύεται από πρακτική εξάσκηση

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση ομάδας φοιτητών να διοργανώσει στο πανεπιστήμιο του Bielefeld στη Γερμανία ένα μάθημα για τη διδασκαλία του γυναικείου αυνανισμού. Και μάλιστα ένα μάθημα που συνοδεύεται από πρακτική εξάσκηση.

Πρόκειται για μάθημα που διοργανώνεται από τον γερμανικό Σύλλογο Φοιτητών «AStA» στο πλαίσιο της εβδομάδας δράσης για το φύλο και τη σεξουαλική ικανοποίηση, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild». Περιλαμβάνει διαλέξεις, εργαστήρια και συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες μπορούν να μάθουν πώς να αυτοϊκανοποιούνται.

Το μάθημα αυνανισμού πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Bielefeld. Οι γυναίκες που δήλωσαν συμμετοχή κλήθηκαν να φέρουν μαζί τους καθρεφτάκι, πετσέτες και λιπαντικά.

Το μάθημα χωρίστηκε σε δύο μέρη: στο θεωρητικό και το πρακτικό μέρος. Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει αλλά και να διαφωτίσει το ωραίο φύλο σχετικά με την ανατομία του και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προσφέρει στον εαυτό του ευχαρίστηση. Για παράδειγμα, οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου μαθαίνουν τι σημαίνει γυναικεία εκσπερμάτιση και πώς μια γυναίκα μπορεί να φθάσει στην κορύφωση.
Σύμφωνα με το Σύλλογο Φοιτητών «AStA», το κόστος για το μάθημα αυνανισμού ανήλθε στα 250 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από το φοιτητικό ταμείο, όπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ.

Η φοιτητική ένωση των Χριστιανοδημοκρατών (RCDS) πάντως εξέφρασε την αντίθεσή της για το μάθημα αυνανισμού. «Αυτό είναι ένα κακόγουστο αστείο», έσπευσε να υποστηρίξει ο αναπληρωτής πρόεδρος της φοιτητικής ένωσης των Χριστιανοδημοκρατών RCDS, Φιλίπ Σαγκιτάριους. «Δεν υπάρχει επιστημονική και σοβαρή προσέγγιση για το θέμα»,έσπευσε να δηλώσει.

Από την πλευρά του το Πανεπιστήμιο δεν παρεμβαίνει σε αυτή τη φοιτητική εκδήλωση, παρά την διαφωνία γονέων και φορέων. «Το πανεπιστήμιο δεν αξιολογεί το περιεχόμενο των φοιτητικών εκδηλώσεων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μαθήματα της AStA», δήλωσε η διευθύντρια του Πανεπιστημίου.

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X