ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατί δεν λένε οι άνδρες στη σύντροφό τους ότι είναι bisexual;

Οι μελέτες φανερώνουν πολλά περισσότερα...

Όπως γνωρίζουμε ο σεξουαλικός προσανατολισμός του ανθρώπου μπορεί να είναι ετεροφυλόφιλος (τον ελκύουν τα άτομα του αντίθετου φύλου), ομοφυλόφιλος (τον ελκύουν τα άτομα του ίδιου φύλου) ή αμφισεξουαλικός (bisexual: τον ελκύουν τα άτομα και των δύο φύλων). Τον σεξουαλικό του προσανατολισμό δεν τον επιλέγει κανείς, όπως δεν μπορεί επίσης και να τον αλλάξει. Η οργάνωσή του ξεκινάει στην παιδική ηλικία, διαμορφώνεται στα χρόνια της εφηβείας και ολοκληρώνεται στο κλείσιμό της όπου ουσιαστικά ξεκινάει και η σεξουαλική δραστηριότητα.

Διαβάστε επίσης: 10+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον αυνανισμό

Σύμφωνα με νέα έρευνα στη Νέα Υόρκη (Columbia University’s Mailman School of Public Health and Public Health Solutions) που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Archives of Sexual Βehavior», υποστηρίζει πως οι αμφισεξουαλικοί άνδρες για να αποφύγουν τον κοινωνικό στιγματισμό τους κρατάνε κρυφό τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό από τη σύντροφό τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ερευνητές, οι αμφισεξουαλικοί άνδρες λόγω του φόβου της γελοιοποίησης, της απόρριψης, της θυματοποίησης αλλά και της ομοφοβίας γενικότερα, δεν αποκαλύπτουν ότι κάνουν σεξ και με άλλους άνδρες, αλλά αντίθετα προσποιούνται πως είναι ετεροφυλόφιλοι (στρέιτ).

Στην έρευνα πήραν μέρος 203 αμφιφυλόφιλοι άνδρες, πάνω από τα 18 έτη ζωής τους, μη αυτό-χαρακτηριζόμενοι ως ομοφυλόφιλοι, στη Νέα Υόρκη. Το δείγμα επιλέχθηκε μέσα από διαδικτυακές ιστοσελίδες, έντυπες διαφημίσεις και παραπομπές. Όλοι τους είχαν σχέσεις ετεροφυλόφιλες και δεν είχαν αναφέρει ποτέ τον αμφιφυλόφιλο σεξουαλικό τους προσανατολισμό και πως παράλληλα με τη σύντροφό τους είχαν παράλληλα τουλάχιστον μία σεξουαλική επαφή με άνδρα τον προηγούμενο χρόνο.

 

Η συνέχεια στο must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X