ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εντυπωσιακά τα φλαμίνγκο – Μπήκαν μέσα στην αλυκή οι ανεγκέφαλοι (pics)

Δείτε τις φωτογραφίες

Αντρέας Γιωργαλλάς

Τα φλαμίνγκο επέστρεψαν στην αλυκή της Λάρνακας και το θέαμα είναι μοναδικό, φωτογραφίες που έφτασαν κοντά μας από τον φωτογράφο Alex.A, δείχνουν ότι τα πανέμορφα πτηνά άρχισαν να «προσγειώνονται» ξανά στην πόλη του Ζήνωνα.

Για άλλη μια χρονιά κάποιοι αγνόησαν τις οδηγίες για την παρακολούθηση των φλαμίνγκο με αποτέλεσμα να μπουν μέσα στην αλυκή. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε άτομα που βρίσκονταν στον χώρο κάλεσαν την Υπηρεσία Θήρας μέλη της οποίας απομάκρυναν τους Γερμανούς τουρίστες που μπούκαραν μέσα στην αλυκή. 

Δυστυχώς το φαινόμενο δεν είναι φετινό

Σε παλαιότερη της ανακοίνωση, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας ανέφερε πως λόγω της εγγύτητας των φλαμίνγκο σε προσβάσιμα για το κοινό σημεία, μεγάλος αριθμός περιηγητών μεταβαίνουν πολύ κοντά – ακόμα και εντός της Αλυκής- με σκοπό να τα φωτογραφίσουν με επακόλουθο να προκαλείται μεγάλη όχληση και ταλαιπωρία στα πτηνά που ξεχειμωνιάζουν στην αλυκή.

Τόνιζε επίσης, ότι τα φλαμίνγκο είναι απειλούμενα άγρια πτηνά τα όποια έρχονται στην Κύπρο σε σημαντικά μεγάλους αριθμούς, όταν το ευνοούν οι καιρικές συνθήκες, με σκοπό να ξεχειμωνιάσουν και να τραφούν σε ησυχία για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις περιοχές φωλεοποίησης (κυρίως Τουρκία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία).

«Εάν τα πτηνά που ξεχειμωνιάζουν ενοχλούνται και ο άνθρωπος επεμβαίνει χωρίς έλεγχο στις περιοχές προστασίας και ειδικά εντός των Αλυκών, τότε τα πτηνά εκτός του ότι μπορεί να φύγουν από τις περιοχές που ενοχλούνται, είναι επίσης πιθανό να μην μπορέσουν να συγκεντρώσουν την απαραίτητη ενέργεια, που απαιτείται, για το ταξίδι της επιστροφής στους χώρους φωλεοποίησης».

Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας επισημαίνει ότι, το κοινό θα πρέπει να ενεργεί λελογισμένα, να σέβεται το φυσικό περιβάλλον και να ακολουθεί τους πιο κάτω κανόνες:

  • Για παρατήρηση να χρησιμοποιούνται τα πτηνοπαρατηρητήρια που υπάρχουν στην περίμετρο των Αλυκών ή / και ο παρακείμενος πεζόδρομος που υπάρχει σε ορισμένα σημεία των Αλυκών.
  • Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εισέρχονται άτομα δίπλα ή εντός του νερού της Αλυκής ή και στις περιοχές εντός των Αλυκών παρά μόνο πάνω στον παρακείμενο πεζόδρομο.
  • Τέλος καλείται το κοινό όπως όταν εντοπίζει άτομα εντός των Αλυκών να ενημερώνουν το Επαρχιακό Γραφείο της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας Λάρνακας στο τηλέφωνα 24805128.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X