ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένα από τα πιο παράξενα πουλιά της Κύπρου... και σε όψη και σε όνομα (vid)

Τα πιο γνωστά του ονόματα είναι Νανόμπουφος ή Αρκόθουπος

Πριν κάποιες μέρες είδαμε κάποιες φωτογραφίες στο internet όπου χρήστης ρωτούσε το όνομα του συγκεκριμένου πουλιού. Ψάχνοντας το λίγο περισσότερο είδαμε ότι το πουλί ονομάζεται Νανόμπουφος ή Αρκόθουπος.

Η κουκουβάγια (Asio otus, παλαιότερα Strix otus) είναι είδος κουκουβάγιας που υπάρχει στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Το είδος αυτό αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης ομάδας κουκουβάγιων, της οικογένειας Strigidae.

Ο Αρκόθουπος είναι μεσαίου μεγέθους μήκους 31-40 cm (12-16 ίντσες) με μήκος πτερυγίων 86-100 cm (34-39 ίντσες) και μάζα σώματος 178-435 g (6.3-15.3 oz). Έχει όρθια μαύρα αυτιά-τούφες, τα οποία είναι τοποθετημένα στο κέντρο του κεφαλιού. Οι ωμοπλάτες χρησιμοποιούνται για να φανεί η κουκουβάγια μεγαλύτερη σε άλλες κουκουβάγιες. Το θηλυκό είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος και πιο σκούρο σε χρώμα από το αρσενικό. Τα καφετί φτερά της μακρύτατης κουκουβάγιας είναι κάθετα ραβδωτά. Τα τάρξονα και τα δάχτυλα των ποδιών είναι εξ ολοκλήρου φτερωτά. Οι οφθαλμικοί δίσκοι είναι επίσης χαρακτηριστικοί σε αυτό το είδος.

Αυτό το νυχτερινό είδος είναι ίσως πιο εύκολα αντιληπτό σκαρφαλωμένο σε ένα δέντρο στη διάρκεια της ημέρας

 

Βίντεο από: George konstantinou - Cyprus Birding tours

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X