ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελληνικό κόμικ διαθέσιμο στα κινητά της Κίνας

Το είδαμε κι αυτό!

Ένα ελληνικό πολυμεσικό κόμικ με τίτλο «Ταξίδι στην Άβυθο της Κεφαλονιάς» θα κυκλοφορήσει τη νέα χρονιά, σε 48 επεισόδια, μεταφρασμένο στα μανδαρινικά. Το πρώτο επεισόδιο του ελληνικού κόμικ θα «σαλπάρει» για το ταξίδι του στο WeChat, τη μεγαλύτερη social media πλατφόρμα κινητής τηλεφωνίας στην Ασία, με 900 εκατ. χρήστες, στις αρχές του 2018.

Το «Ταξίδι» διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή και αφορά τη φιλία δύο νέων, ενός Κινέζου και ενός Κεφαλλονίτη, που προσπαθούν να λύσουν ένα περιβαλλοντολογικό μυστήριο που ταλανίζει τα νησιά του Ιονίου. «Μυθιστόρημα ενηλικίωσης, αλλά και ντετέκτιβ στόρι, με στοιχεία φαντασίας, αγγίζει οικουμενικά θέματα, όπως παγκοσμιοποίηση, διαφορετικότητα, άνθρωπος και περιβάλλον», λένε οι συντελεστές του στο σχετικό δελτίο Τύπου, που μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το σενάριο υπογράφει ο Γιάννης Σκουρογιάννης και την επιμέλεια ο Γίμινγκ Γιου. Οι Έλληνες δημιουργοί comics που συνέβαλαν στην εικονογράφηση, είναι η Δανάη Κηλαηδόνη (DaΝi), ο Μάνος Λαγουβάρδος, ο Στάθης Πετρόπουλος, η Αγγελική Σαλαμαλίκη και ο Πέτρος Χριστούλιας.

«Κάθε βδομάδα και για έναν ολόκληρο χρόνο, θα ανεβάζουμε ένα καινούργιο επεισόδιο στα κινεζικά κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Με αυτόν τον τρόπο, οι περιπέτειες των ηρώων μας θα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη», αναφέρει ο Γ. Σκουρογιάννης, καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας AΛΑΣ Playfull Media.

Σε κάποια επεισόδια και με την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (VR), οι δύο ντενέκτιβ ήρωες βουτάνε στο βυθό για να εξιχνιάσουν το μυστήριο. «Παράλληλα, στον δικό μας κόσμο, οι αναγνώστες θα φορούν μάσκες VR και, μέσω του κινητού τους, θα μπορούν να ταξιδέψουν, από όποιο σημείο βρίσκονται, στο μαγικό κόσμο του μεσογειακού βυθού και στις ομορφιές της Ελλάδας», συμπληρώνει, φανερά ικανοποιημένος από τη θετική ανταπόκριση του κινεζικού κοινού που συνάντησε στην πρόσφατη επίσκεψή του στη μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα του κόσμου, στην 24η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου.

Πηγή:newsbeast

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση