ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρήκε την λύση στο πρόβλημα της γυναίκας του και έγινε πάμπλουτος!

Έχει καταφέρει να διακριθεί και με το βραβείο του Most Influential Person

Όταν ο Ινδός Arunachalam Muruganantham είδε μια μέρα την σύζυγό του να μην χρησιμοποιεί καθαρές και ασφαλείς για την υγεία της σερβιέτες κατά τις μέρες που είχε περίοδο, προβληματίστηκε για τον λόγο που συμβαίνει αυτό.

Η σύζυγός του, τού είπε ότι επειδή οι δυό τους ήταν πολύ φτωχοί δεν είχε τα χρήματα για να αγοράζει τακτικά σερβιέτες. Όπως αργότερα διαπίστωσε και ο ίδιος, οι τιμές ήταν υψηλές για το πορτοφόλι τους. Διαπίστωσε, δε, ότι τα 67 σεντς που κόστιζαν οι σερβιέτες ήταν περίπου 40 φορές παραπάνω από το κόστος του υλικού από το οποίο ήταν φτιαγμένες.

Έτσι αποφάσισε να βρει εκείνος την λύση και κατάφερε να επινοήσει ένα μηχάνημα που μπορεί να παράγει φτηνές σερβιέτες και έτσι άνοιξε τον δρόμο σε εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως που αδυνατούν λόγω οικονομικών δυσκολιών να προμηθευτούν σερβιέτες, να το κάνουν με πολύ μικρό κόστος.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όσο και αν σας ακούγεται απίθανο, μόλις το 12% των γυναικών στην Ινδία έχει την οικονομική δυνατότητα να χρησιμοποιεί σερβιέτες και το ίδιο ισχύει και σε πολλές άλλες φτωχές χώρες του πλανήτη.

Το μηχάνημα λειτουργεί ως εξής: Μετατρέπει αρχικά υγρή κυτταρίνη σε ένα υλικό που μοιάζει με βαμβάκι, αυτό στη συνέχεια μετατρέπεται σε μικρά ορθογώνια κομμάτια με τη βοήθεια ενός δεύτερου μηχανήματος. Στο τέλος τα κομμάτια αυτά περιτυλίγονται με ένα πανί και απολυμαίνονται. Συνολικά με αυτό τον τρόπο παράγονται 120 σερβιέτες την ώρα με πολύ μικρό κόστος.

Μάλιστα, το μηχάνημα, που παράγει σερβιέτες για λιγότερο από το ένα τρίτο του κόστους των εμπορικών σερβιετών, εγκαθίσταται τώρα σε 23 από τα 29 κράτη της Ινδίας και σχεδιάζει να ξεκινήσει και σε 106 χώρες.

Έχοντας πωλήσει περίπου 2.400 μηχανήματα μέχρι σήμερα, εκτιμάται ότι 24.000 γυναίκες έχουν εργαστεί μέσω των μηχανών του και 13 εκατομμύρια γυναίκες χρησιμοποιούν τις σερβιέτες του.

Ο Arunachalam Muruganantham έχει βάλει στόχο ζωής να ευαισθητοποιήσει όλο τον κόσμο και να εξαφανίσει τα ταμπού καθώς στην ινδική κοινωνία το να μιλήσει κανείς ανοιχτά για τις σερβιέτες που χρησιμοποιούν κάθε μήνα οι γυναίκες, είναι ντροπή.

Στην ινδική κοινωνία οι γυναίκες ντρέπονται να αγοράσουν σερβιέτες από τα καταστήματα. Για να διευκολύνουν τη γυναικεία πελατεία τους, οι μαγαζάτορες τις τυλίγουν σε σκούρα σακούλα και τις παραδίδουν. Ακόμα και στις οικογένειες, το να μιλάς ανοιχτά για τον μηνιαίο κύκλο και τις σερβιέτες θεωρείται ακόμα ενοχλητικό και αποφεύγεται συστηματικά.

Ο Muruganantham θα μπορούσε να είναι εκατομμυριούχος αλλά δεν ενδιαφέρεται για τα λεφτά. Σε παλαιότερη συνέντευξή του έχει δηλώσει ότι μια ιδιωτική εταιρεία του πρόσφερε κάποτε μια κενή επιταγή για να αποκτήσει τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας της μηχανής, αλλά ο ίδιος την απέρριψε.

Έχει καταφέρει να διακριθεί και με το βραβείο του Most Influential Person του -παγκοσμίως αναγνωρισμένου- περιοδικού TIME.

Πηγή: newmoney

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X