ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτή είναι η «αθώα» συνήθεια που προβλέπει την απιστία

Ποιες είναι οι ενδείξεις που προμηνύουν ότι ο σύντροφος θα απατήσει;

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το σχήμα του προσώπου, το εισόδημα του άντρα και της γυναίκας αλλά και τα… προσόντα του άντρα είναι μερικά από τα «σημάδια» που προβλέπουν την απιστία.

Μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Ιλινόι και το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα έρχεται να προσθέσει σε αυτή τη λίστα ένα ακόμη…

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, η συχνή ανταλλαγή «πονηρών» μηνυμάτων –φαινόμενο ευρέως γνωστό ως sexting– συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα δέσμευσης στη σχέση και περισσότερες πιθανότητες απιστίας.

Προκειμένου να εξερευνήσουν την επίδραση του sexting στις ερωτικές σχέσεις, οι επιστήμονες μελέτησαν 615 άτομα διαφόρων ηλικιών. Αρχικά, χώρισαν τους συμμετέχοντες σε τέσσερις κατηγορίες:

όσοι δεν επιδίδονται στο sexting,

όσοι ανταλλάσσουν μόνο γραπτά μηνύματα με σεξουαλικό περιεχόμενο,

όσοι επιδίδονται συχνά στο sexting (τουλάχιστον τρία με τέσσερα μηνύματα την εβδομάδα) και

οι hyper-sexters (στέλνουν τουλάχιστον ένα πονηρό γραπτό μήνυμα ή μία φωτογραφία με σεξουαλικό περιεχόμενο την ημέρα).

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες έκαναν στους συμμετέχοντες διάφορες ερωτήσεις που αφορούσαν την ικανοποίηση από τη σχέση τους, τις σεξουαλικές τους συνήθειες αλλά και τα επίπεδα της αυτοπεποίθησής τους.

Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων υπέδειξαν ότι όσοι επιδίδονται συχνά στο sexting και οι hyper-sexters είναι πιο πιθανό να είναι άτομα ανασφαλή και να απατήσουν το ταίρι τους. Επίσης, τα άτομα που ανήκουν σε αυτές τις δύο κατηγορίες είναι πιο πιθανό να κάνουν χρήση πορνογραφικού υλικού αλλά και να φλερτάρουν διαδικτυακά με άτομα εκτός της σχέσης τους.

«Το sexting δεν φαίνεται να αποτελεί μέρος μιας φυσιολογικής και υγιούς σχέσης μεταξύ δύο ενηλίκων» αναφέρει η Μισέλ Ντράουιν, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας. «Τα άτομα που επιδίδονται στο sexting φαίνεται πως παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα δέσμευσης προς τον σύντροφό τους και είναι πιο ανασφαλή –επειδή ενδεχομένως φοβούνται ότι ο σύντρόφός τους θα τους εγκαταλείψει» προσθέτει.

«Η δική μου ερμηνεία» δηλώνει με τη σειρά του ο Δρ Άνταμ Γκάλοβαν από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα «είναι πως οι sexters εστιάζουν περισσότερο στο σεξουαλικό κομμάτι της σχέσης, παραμελώντας πιθανώς άλλους καίριους τομείς. Θέλουν να φτάσουν στο τελικό τους στόχο –που είναι μια καλή σχέση– χωρίς να κάνουν τη σκληρή δουλειά της συζήτησης, της ακόρασης και τη επένδυσης ποιοτικού χρόνου». O Γκάλοβαν χαρακτηρίζει το sexting ως μια «παράκαμψη» που χρησιμοποιεί κάποιος για να φτάσει πιο γρήγορα στον στόχο του, η τακτική αυτή όμως αποδεικνύεται ότι τελικά δεν λειτουργεί.

Η νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύεται αναλυτικά στην επιθεώρηση Computers in Human Behavior είναι η πιο ολοκληρωμένη που έχει γίνει μέχρι σήμερα επάνω στο θέμα του sexting, καθώς περιλάμβανε άτομα διαφόρων ηλικιών, εθνικοτήτων και μορφωτικών επιπέδων, σε αντίθεση με άλλες του είδους της που επικεντρώνονταν σε εφήβους ή νεαρούς ενήλικες.

Πηγή: onmed

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X