ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog Το αντίο των realities, των σειρών και η είσοδος της Τάμτα!

Κόβονται σημαντικές σειρές στην κυπριακή TV το 2019 λόγω χαμηλής τηλεθέασης και ψηλού κόστους

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Μπορεί κάποιοι να ανησυχούν για την εξέλιξη του ταξιδιού της Λουτ στην Κύπρο. Ένα ταξίδι που ενδέχεται να κρίνει την τύχη και τις προοπτικές του Κυπριακού. Κάποιοι άλλοι, και είναι πολλοί, έχουν άλλο μαράζι: την εξέλιξη του τελικού του The Voice και τη συμμετοχή Κυπρίων σε αυτόν, του Nomads, του "Ελλάδα έχεις ταλέντο" και του "Greek Next Top Model".

Οι εκπομπές που μονοπωλούν το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας των τηλεθεατών φτάνουν στο τέλος τους και θα μας αποχαιρετήσουν μαζί με το 2018. Ο τελικός του The Voice θα διεξαχθεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και ο νικητής θα βγει μετά από τηλεψηφοφορία. Μεθαύριο στις 16 Δεκεμβρίου μας αποχαιρετά το "Ελλάδα έχει ταλέντο" και στις 19 Δεκεμβρίου το "Greek Next Top Model". Στις 23 Δεκεμβρίου θα μεταδοθεί ο τελικός του Nomads και στις 24 Δεκεμβρίου ο τελικός του "Master Chef Junior". Kάπως έτσι θα κλείσει η λαμπερή τηλεοπτική χρονιά με τους καναλάρχες να ψάχνονται πως θα γεμίσουν τις ώρες και τι θα γίνουνε χωρίς... realities.

Μην ανησυχείτε όμως, τέλη Ιανουαρίου και σίγουρα τον Φεβρουάριο αρχίζουν άλλα.

Όπως έγκυρα πληροφορούμαι ενδέχεται με τη νέα χρονιά να μας αποχαιρετήσουν και δύο σημαντικές σειρές οι οποίες ίσως κοπούν πρόωρα λόγω χαμηλής τηλεθέασης και ψηλού κόστους.

Σε ποια εφημερίδα ακούγονται έντονοι ψίθυροι για τα ταξίδια που κάνουν οι δημοσιογράφοι και ιδιαίτερα σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες;
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πάνε συνεχώς και τακτικά οι ίδιοι δημοσιογράφοι κάτι που συνιστά διάκριση. Τέθηκε μάλιστα και θέμα κριτηρίων βάση των οποίων επιλέγονται οι δημοσιογράφοι που στέλνονται σε ταξίδια στο εξωτερικό. Ένα άλλο ερώτημα που τίθεται είναι πως συμβαίνει να πηγαίνουν συχνά οι ίδιοι δημοσιογράφοι και όταν επιστρέφουν να μην γράφουν σχεδόν τίποτα για το αντικείμενο του ταξιδιού τους;

Η κριτική επεκτείνεται και εκτός εφημερίδας. Γίνεται δε λόγος και για φιλικές σχέσεις που υπερκαλύπτουν την ανάγκη για ισότιμη μεταχείριση των δημοσιογράφων και την ανάγκη για κάλυψη σοβαρών δημοσιογραφικών αποστολών.

Το θέμα μάλλον θα έχει και συνέχεια και θα σας ενημερώσω αναλόγως.

Μεγάλο άγχος έχουν κάποιοι εάν τελικά θα πει η Τάμτα το "ναι" στο ΡΙΚ για τη Γιουροβίζιον 2019. Πηγή μου στο Ίδρυμα με ενημέρωσε ότι η αοιδός έχει προφορικά πει το "ναι" αλλά οι υπογραφές ακόμα να πέσουν γι' αυτό και δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα. Μετά το προηγούμενο με τη Φουρέιρα όλοι στο ΡΙΚ είναι συνεπαρμένοι με την ιδέα της Γιουροβίζιον και βάζουν πλώρη για να φέρουν το έπαθλο στην Κύπρο.
Όπως σχολίαζε αξιωματούχος του ΡΙΚ "το σημαντικότερο είναι που η επιτυχία της Φουρέιρα έκλεισε κάποια στόματα και περιόρισε τη μουρμούρα, ώστε να μπορούν οι ειδικοί για το θέμα να κάνουν σωστά τη δουλειά τους". Σημείωσε ωστόσο πως "τα παράπονα δεν πρόκειται να τελειώσουν ποτέ και είμαστε έτοιμοι για νέες αντιπαραθέσεις". Σε περίπτωση που η συμφωνία κλείσει και αυτό είναι θέμα ημερών όπως μαθαίνω, η είσοδος της Τάμτα στην κυπριακή showbiz θα είναι θεαματική και έντονη...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X