ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog Οι δικαστές του Ανωτάτου, οι δικηγόροι και οι συγγένειες στα ΜΜΕ

Κάποια ΜΜΕ όμως φαίνεται πως τελούν υπό... αναισθησία, αν δεν είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό.

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Θα ανέμενε κάποιος ότι ο σεισμός που προκάλεσαν οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τους δικαστές του Ανωτάτου, τις δίκες της Τράπεζας Κύπρου και την εμπλοκή δικηγορικών γραφείων, κυρίως του Πολυβίου και Χρυσαφίνη, θα γινόταν αισθητός σε όλα τα ΜΜΕ.

Κάποια όμως φαίνεται πως τελούν υπό... αναισθησία, αν δεν είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης δεν είδαν, ούτε άκουσαν και βεβαίως δεν σχολίασαν τις καταγγελίες του Νίκου Κληρίδη, αδελφού του Γενικού Εισαγγελέα.

Κάποια άλλα ΜΜΕ, που συχνά ορκίζονται στη δεοντολογία και παραδίδουν μαθήματα ήθους και καλών δημοσιογραφικών πρακτικών, πάντα με το ανάλογο υφάκι, τα έκαναν γαργάρα. Και για να μη νομίζετε πως γράφω αερολογίες και αποφεύγω και εγώ τα ονόματα, αναφέρομαι ξεκάθαρα στην διαδικτυακή εφημερίδα offsite που υποτίθεται ότι λέει πάντα τα πράγματα με το όνομά τους. Στην προκειμένη περίπτωση όχι μόνο με τα... πράγματα δεν ασχολήθηκε αλλά ούτε - κυρίως - με τα ονόματα! Και φαίνεται να υπάρχει σημαντικός λόγος γι' αυτό. Για τρεις μέρες η ειδησεογραφία για το θέμα που προκάλεσε σεισμό στα ΜΜΕ δεν υπήρχε στο συγκεκριμένο site. Τυχαίο; Όχι βέβαια.

Υπάρχει μια στενή συγγένεια μεταξύ του εκτελεστικού διευθυντή της Offsite και Digital Tree Θεόδωρου Μίτλετον και του Πόλυ Πολυβίου.

Όπως ο ίδιος γράφει, τυγχάνει αδελφότεκνος του Πολυβίου και η μητέρα του αλλά και ο αδελφός του εργάζονται στο γραφείο Πολυβίου και Χρυσαφίνη. Στο ίδιο γραφείο εργάστηκε και αρθρογράφος, Θεόδωρος Μίτλετον, όπως γράφει: "για οχτώ χρόνια και έχω ζήσει από κοντά την κουλτούρα και τις αρχές του γραφείου που περιστρέφονται γύρω από τη σκληρή δουλειά και τιμιότητα".

Ο Θεόδωρος Μίτλετον έγραψε ένα μακροσκελές άρθρο για να "απαντήσει" στις κατηγορίες του Νίκου Κληρίδη, τις οποίες η Offsite δεν πρόβαλε καν, και να μας υποβάλει πως πρόκειται για φιάσκο και "κυρίως δεν υπάρχει καμιά είδηση!" - έτσι ακριβώς το έγραψε. Γι' αυτό μάλλον ο εκτελεστικός διευθυντής αποφάσισε πως δεν έχουν θέση στα sites του οι καταγγελίες Κληρίδη που προβλήθηκαν ως κύρια είδηση από την τεράστια πλειοψηφία των άλλων ΜΜΕ και σχολιάζονται νυχθημερόν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Ο αρθρογράφος και εκτελεστικός διευθυντής καταγράφει στο συγκλονιστικό του άρθρο: "Tο δικαστήριο είναι ανεξάρτητη εξουσία. Είναι τουλάχιστον αισχρός ο υπαινιγμός ότι υπάρχουν σχέσεις εξάρτησης με Χρυσαφίνης και Πολυβίου και οποιοδήποτε άλλου δικηγορικού γραφείου και δικαστών. Μα συνειδητοποιούμε τι σημαίνει αυτό; Πόσο υποτιμητικό είναι για ολόκληρο το Δικαστικό Σώμα;"
Και καταλήγει κατηγορώντας τον Νίκο Κληρίδη ότι δεν λέει όλη την αλήθεια "παρά μόνο εκμεταλλεύεται κατά τρόπο λαϊκίστικο και αισχρό τις διαπροσωπικές σχέσεις, οι οποίες υπάρχουν και θα υπάρχουν."

Και το αποδεικνύει με τρόπο, θα έλεγα, θεαματικό. Εφαρμόζοντας τη "δεοντολογία της συγγένειας". Με επιλεκτική παρουσίαση της δικής του θέσης, καταγραφή των γεγονότων μέσα από τη δική του και μόνο σκοπιά, χωρίς να προβάλλει την αντίθετη άποψη, ούτε καν αυτή την ίδια την είδηση που γι' αυτόν αποτελεί "μη είδηση".

Φαίνεται πως τα νέα ήθη δεν ευδοκιμούν μόνο στη δικηγορία αλλά και στη "δημοσιογραφία". 


Η offsite και ο Μίτλετον δεν είναι βέβαια μόνοι. Θα επανέλθω.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση