ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog Η Χαραλαμπίδου,οι γαργάρες, το ΡΙΚ, το ΚΥΠΕ, οι δικαστές και οι δικηγόροι

Δυστυχώς κάποιοι δεν τολμούν να τις αγγίξουν ακόμα και όταν προκάλεσαν σεισμικά κύματα στη μικρή, αγία νήσο μας

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Η αναταραχή στον χώρο της δικαιοσύνης, όπως σας έγραφα και προχθές, δεν άφησε ανεπηρέαστα τα ΜΜΕ. Εκτός από την ηλεκτρονική εφημερίδα Οffsite, η οποία αποσιώπησε όλες τις ειδήσεις για τις καταγγελίες του Νίκου Κληρίδη κατά δικαστών του Ανωτάτου και του γραφείου Πολυβίου και Χρυσαφίνη, με τον εκτελεστικό διευθυντή της εφημερίδας και αδελφότεκνο του Πόλυ να γράφει άρθρο για να πει πως "στις καταγγελίες δεν υπήρχε είδηση", υπήρξαν και άλλα ΜΜΕ που έκαναν γαργάρα τις ειδήσεις που στα περισσότερα μέσα έπαιξαν και παίζουν πρωτοσέλιδα.

Η βουλευτής και δημοσιογράφος Ειρήνη Χαραλαμπίδου κατήγγειλε πρόσφατα το ΡΙΚ και το ΚΥΠΕ ότι αγνόησαν τις καταγγελίες του Νίκου Κληρίδη και άφησε υπονοούμενα για τους λόγους που αυτό έγινε. Προχώρησε μάλιστα και ένα βήμα πιο κάτω και κατήγγειλε το ΚΥΠΕ στην Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Η βουλευτής συσχετίζει την κατάλληλη προβολή της είδησης από ΡΙΚ και ΚΥΠΕ με τους νομικούς συμβούλους των δύο οργανισμών.
"Το ΡΙΚ χθες έκανε την πάπια για το θέμα των Καταγγελιών του Νίκου Κληρίδη. Βλέπετε, το γραφείο στο οποίο αναφέρεται ο Νίκος Κληρίδης είναι αυτό που επί δεκαετίες , από της ιδρύσεως του συγκεκριμένα είναι Νομικοί Σύμβουλοι του ΡΙΚ Χρυσαφίνης και Πολυβίου. Νομικοί Σύμβουλοι που διόρισαν και πάλι χωρίς προσφορές ως ήταν η θέση της Ελεγκτικής υπηρεσίας. Η Εγκυρότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης...έτσι εξατμίζεται. Ήταν πιο σημαντική η βασιλόπιττα του ΡΙΚ", έγραψε στο Facebook ενώ για το ΚΥΠΕ ήταν ακόμα πιο επικριτική.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διερωτήθηκε για το ΚΥΠΕ: "Ποιον έχουν εκείνοι νομικό σύμβουλο; Κάποιον εκ των επηρεαζόμενων μήπως; Ρητορικό το ερώτημα βεβαίως. Θα αρχίσουμε να μιλούμε για μαύρες μέρες της δημοσιογραφίας. Πως θα δει χαΐρι ο τόπος; Τελικά δεν είναι μόνο το ΡΙΚ είναι και το ΚΥΠΕ και οι δυο ημικρατικοί."

Στην επιστολή καταγγελία της προς την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας η Ειρήνη Χαραλαμπίδου ζητά όπως διερευνηθεί γιατί το ΚΥΠΕ δεν δημοσιοποίησε τις καταγγελίες του Νίκου Κληρίδη για τη διαφθορά στο δικαστικό σώμα και δημοσιοποίησε μόνο τις τοποθετήσεις των κομμάτων. "Αλίμονο αν στον τόπο μας καταλήξουμε να έχουμε επιλεκτική πληροφόρηση" αναφέρει.

Εν αναμονή των αποφάσεων της Επιτροπής διερωτόμαστε κατά πόσον η Ειρήνη συζήτησε το πρόβλημα με την ηγεσία του ΚΥΠΕ και ποιες απαντήσεις πήρε. Ως γνωστόν αντιπρόεδρος του πρακτορείου είναι ο Γιώργος Φράγκος, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών και παλαιότερα έμμισθος του ΑΚΕΛ. Έχει άραγε κάτι να πει ο Γ. Φράγκος επ' αυτού ή έστω η Ένωση Συντακτών;

Δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι μαζί με την αξιοπιστία των δικαστών και των δικηγόρων αυτή τη στιγμή παίζεται και η αξιοπιστία των δημοσιογράφων. Μήπως θα έπρεπε η Ένωση Συντακτών να δείξει ότι υπάρχει και δεν αναλώνεται μόνο σε κοινωνικές και ιδιάζουσες πολιτικές εκδηλώσεις;

Από την άλλη, ένας δικηγόρος, ο Νίκος Κληρίδης, ίσως για δικούς του λόγους, κατάφερε να βάλει γυαλιά σε όλους τους δημοσιογράφους, να βγάλει στην επιφάνεια υποθέσεις τις οποίες δεν τόλμησαν να αγγίξουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Και δυστυχώς κάποιοι δεν τολμούν να τις αγγίξουν ακόμα και όταν προκάλεσαν σεισμικά κύματα στη μικρή, αγία νήσο μας.

Μήπως έχει δίκαιο τελικά η Ειρήνη όταν διατυπώνει το ερώτημα: Αλίμονο, θα καταλήξουμε στον τόπο μας να έχουμε επιλεκτική πληροφόρηση;

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X