ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υποβολή υποψηφιοτήτων: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία με «πυρά» και μηνύματα στήριξης (pics, vid)

Βολές από Αριστείδου-Ευστρατίου και επίθεση Μηνά στα ΜΜΕ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Προεδρία της Δημοκρατίας με τους υποψηφίους να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα. Κάποιοι εξ αυτών ήταν λαλίστατοι «πυροβολώντας» ουσιαστικά το «κατεστημένο» και τα ΜΜΕ ενώ κάποιοι άλλοι κινήθηκαν σε πιο ήπιους τόνους στέλνοντας μήνυμα για στήριξη της υποψηφιότητας τους.

Δείτε πιο κάτω αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι 9 υποψήφιοι

Αναστασιάδης: Υποψηφιότητα για δεύτερη και τελευταία θητεία

Τελευταίος κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε, για άλλη μια φορά, πως κατέρχεται υποψήφιος για δεύτερη και τελευταία θητεία.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Στέλλα Κυριακίδου, η οποία τον πρότεινε, καθώς και όλους όσοι υποστήριξαν την υποψηφιότητά του.

Παράλληλα, εξέφρασε την πίστη ότι θα επικρατήσει ένα ήπιο κλίμα, καθώς η επομένη των εκλογών, πρέπει να μας βρει ενωμένους για το καλό της πατρίδας μας.

Για άλλη μια φορά, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της διακυβέρνησής του, αναφέροντας ότι ήταν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, αλλά και των θυσιών του κυπριακού λαού. Σε αυτά, είπε τέλος, εδράζεται και το όραμά του για την νέα πενταετία.

Λιλλήκας: Απευθύνομαι στους πολίτες

Έκκληση προς τους πολίτες που τον στήριξαν το 2013, αλλά και προς όλους όσοι θέλουν μια καλύτερη Κύπρο, για να στηρίξουν την υποψηφιότητά του, απηύθυνε ο Γιώργος Λιλλήκας, από το βήμα του «Φιλοξενία», κατά την ομιλία του, στο πλαίσιο της υποβολής της υποψηφιότητάς του.

Απευθύνθηκε, επίσης, στους πολίτες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να εργαστούν για την αλλαγή στην Κύπρο, ώστε να παραδοθεί ένα κράτος που θα υπηρετεί και θα σέβεται τους πολίτες του, θα λειτουργεί αξιοκρατικά, ενώ θα προσφέρονται ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Νικόλας: Επιμονή στο «αλλαγή, αξιοπιστία, ελπίδα»

Υπέβαλε την υποψηφιότητά του, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος, στην ομιλία του τόνισε ότι πρόκειται για την πλειοψηφία που θα φέρει την αλλαγή.

Επίσης, ιδιαίτερες ευχαριστείες απηύθυνε προς τον σημαντικό υποστηρικτή της υποψηφιότητάς του, τον Βάσο Λυσσαρίδη, ο οποίος δεν ήταν παρόν στην διαδικασία.

Παράλληλα, ευχήθηκε ότι το 2018 θα φέρει - με αναφορά στο σλόγκαν της προεκλογικής του εκστρατείας - «αλλαγή, αξιοπιστία, ελπίδα».

Μαλάς: Στόχος η σύντομη επίλυση του Κυπριακού

Την υποψηφιότητά του υπέβαλε ο Σταύρος Μαλάς, ο οποίος, στην δήλωσή του, ανέφερε ότι πρώτιστος στόχος του είναι η σύντομη επίλυση του Κυπριακού.

Επιπρόσθετα, είπε, πρέπει να αφήσουμε πίσω τις λογικές των αυτοσχεδιασμών και να δώσουμε όραμα και προοπτική, ενώ υποσχέθηκε πως στην δική του Κυβέρνηση, θα αξιοποιήσει τα καλύτερα μυαλά της χώρας.

Επιβεβλημένη, συνέχισε, είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής που συνεπάγεται την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς.

Έντονη η παρουσία του ΑΚΕΛ

Με αρκετή δόση ΑΚΕΛ είναι η λίστα των προτεινόντων του Σταύρου Μαλά. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Καθημερινή», πέραν του Νίκου Κατσουρίδη, πρώτος στους προτείνοντες είναι ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο Άντρος Κυπριανού ο γ.γ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, ο επικεφαλής του γραφείου του κυπριακού του ΑΚΕΛ Τουμάζος Τσελεπής, αλλά και ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου ο ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου και ο Κίκης Καζαμίας.

Όπως ανέφερε και στο παρελθόν η «Κ» στους προτείνοντες είναι η Εκπρόσωπος τύπου του επιπτελείου Ειρήνη Χαραλαμπίδου και ο Χρίστος Μέσης. Ανάμεσα στους προτείνοντες και ο γ.γ της ΕΔΟΝ Χρίστος Χριστόφιας αλλά και πρόσωπα από τον ευρύτερο κύκλο της Αριστεράς, όπως η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Μιχάλης Παπαπέτρου, Δημήτρης Ηλιάδης, Σοφοκλής Αλετράτης, Τάκης Χατζηδημητρίου ο ακαδημαϊκός Νίκος Περιστιάνης και ο πρώην γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης. Ενδιαφέρον προκαλεί το ότι η υποψηφιότητα του κ. Μαλά στηρίζεται από τις ηθοποιούς Αννίτα Σοντοριναίου και Δέσποινα Μπεμπεδέλη αλλά και από το πρώην στέλεχος των Οικολόγων και πρώην υποψήφιο βουλευτή με τον ΔΗΣΥ Ανδρέα Μασούρα.

Αριστείδου: «εναντίον της ρατσιστικής, διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας»

Κατατέθηκε η πρώτη υποψηφιότητα, από τον Χάρη Αριστείδου, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στην Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του είπε ότι κατέρχεται στις εκλογές "εναντίον της ρατσιστικής, διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με λάθος ή σωστό περιεχόμενο".

"Τιμώντας τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη και του Γρηγόρη Αυξεντίου, πιστεύω στο κατοχυρωμένο από διεθνείς συμβάσεις ιερό δικαίωμα των γηγενών για αυτοδιάθεση," είπε.



Υποστήριξε παράλληλα ότι κατέρχεται στις εκλογές "εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών" και της αστυνομίας, την οποία χαρακτήρισε "διεφθαρμένη", κατά την έκφρασή του, και εναντίον "της πολιτικής ηγεσίας που τους προστατεύει", όπως ισχυρίστηκε.

Αγανάκτιση εξέφρασε ο κ. Καπηλιώτης

Δεύτερος υπέβαλε την υποψηφιότητά του ο Χριστάκης Καπηλιώτης, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα λακωνικός στην δήλωσή του, η οποία επικεντρώθηκε στο Κυπριακό.

Ο κ. Καπηλιώτης εξέφρασε την αγανάκτισή του για το άλυτο μέχρι σήμερα Κυπριακό πρόβλημα και την τουρκική αδιαλλαξία.

Με «παλμούς αγώνος», ο Ευστρατίου

Κατεβαίνω ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές για να αντιπροσωπεύσω τους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο, δήλωσε ο Ανδρέας Ευστρατίου, κατά την προσέλευσή του το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο "Φιλοξενία", για την υποβολή της υποψηφιότητάς του για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Ο κ. Ευστρατίου, ο οποίος προσήλθε στο Συνεδριακό με τροχοκάθισμα, έκανε λόγο για κρίσιμες προεδρικές εκλογές και αναφέρθηκε στη φτώχεια και την ανεργία που μαστίζουν τα τελευταία χρόνια, και την αδικία που υπάρχει, προσθέτοντας πως "κατεβαίνω σε αυτές τις εκλογές για να αντιπροσωπεύσω αυτούς τους ανθρώπους που είναι πάντα στο περιθώριο και όποτε έχει εκλογές λαμβάνονται υπόψη".

Είπε πως είναι η δέκατη φορά που κατέρχεται ως υποψήφιος, προσθέτοντας πως "θα κατεβαίνω πάντα, όσον αυτή η βασανισμένη καρδιά κτυπά, θα κτυπά παλμούς αγώνος, παλμούς ελευθερίας, παλμούς για τη δικαίωση του νησιού μας".

Σε δήλωσή του μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, ο κ. Ευστρατίου είπε πως δεν πρόκειται να υφαρπάσει την ψήφο κανενός με ψεύτικες υποσχέσεις "όπως κάνουν τα κόμματα, οι κομματικοί πολιτικοί μας, που εδώ και αρκετά χρόνια μας κοροϊδεύουν και μας παίρνουν από εκλογές σε εκλογές για τη λύση του Κυπριακού, που εδώ και αρκετά χρόνια μας κοροϊδεύουν οι μεγάλες δυνάμεις".

Είπε πως θα παλέψει για τους φτωχούς και τους αδικημένους, που μένουν πάντα στο περιθώριο. Πρόσθεσε πως "τα σύνορά μας δεν είναι στο Λήδρα Πάλας, είναι στην Κερύνεια, είναι στην Αμμόχωστο, είναι στην Μόρφου, είναι στην Κωνσταντινούπολη. Θα παλέψω για την ελευθερία του Αποστόλου Ανδρέα, για να φθάσουμε όλοι εκεί και να προσκυνήσουμε ελεύθεροι, γονατιστοί".

Ανέφερε πως δεν βάζει υποψηφιότητα για την καρέκλα και τα λεφτά, σημειώνοντας πως θα είναι άμισθος Πρόεδρος και θα δουλεύει σκληρά για τη φτωχολογιά. Είπε πως ενώ μαστίζουν τον τόπο μας εδώ και αρκετό καιρό η φτώχεια, η κρίση και το κούρεμα "αυτοί οι κύριοι έκαναν γιγαντοαφίσες για να δειχτούν στον κόσμο, για να τους ψηφίσουν. Όμως έχουν χάσει το παιγνίδι".

Σημείωσε πως πάνε από χωριό σε χωριό, από επαρχία σε επαρχία και από σπίτι σε σπίτι, από εγκαίνια σε εγκαίνια, στους δρόμους, σε καταστήματα, και "άφησαν τα αριστοκρατικά τους γραφεία," κατά την έκφρασή του.

"Τους μιναρέδες που ανακαινίζουν τώρα, πότε θα τους ανακαινίσουν κύριοι; To λάβαρο της ντροπής, τη σημαία που με δάκρυα στα μάτια τη βλέπω όταν έρχομαι στη Λευκωσία πότε θα την εγκαινιάσουν κύριοι;", ανέφερε, σημειώνοντας πως αυτή η νίκη δεν θα είναι προσωπικά δική του, αλλά νίκη ολόκληρου του κυπριακού λαού.

Επίθεση Μηνά κατά ΜΜΕ

Έντονος κατά των ΜΜΕ και των εκπροσώπων των, εξαπέλυσε ο υποψήφιος Πρόεδρος, Μιχάλης Μηνά, στην ομιλία του, κατά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που παρευρίσκονται στο «Φιλοξενία», είπε ότι είναι υπηρέτες του ψεύδους και της παραπληροφόρησης, καταλήγοντας με την έκφραση: «Ντροπή σας!».

Τέλος, ανέφερε ότι τα ΜΜΕ πολεμούν το κόμμα του, την Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης, αλλά και ο ίδιος θα πολεμήσει τα ΜΜΕ με τον δικό του τρόπο.

Χρίστου: Η μόνη καθαρή φωνή είναι το ΕΛΑΜ

Την υποψηφιότητά του υπέβαλε και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΕΛΑΜ, καθώς είναι η μόνη καθαρή φωνή, όπως είπε. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι, εάν όλοι θέλουν να απαλλαγούν από το παλιό και διεφθαρμένο, να στηρίξουν την δική του υποψηφιότητα.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X