ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υποβάλλουν υποψηφιότητες στον ΔΗΣΥ

Ποιοι διεκδικούν θέσεις

Σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών μπαίνει και επίσημα σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός καθώς τα στελέχη του κόμματος υποβάλλουν στον γενικό διευθυντή του ΔΗΣΥ τις υποψηφιότητές τους για την ηγεσία του κόμματος. Οι εκλογές για την ηγεσία θα διεξαχθούν την 28η Απριλίου.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν θα έχει ανθυποψήφιο με αποτέλεσμα η επανεκλογή του να θεωρείται δεδομένη χωρίς εκλογική διαδικασία. Ζήτημα αποτελεί το τι θα γίνει για τις υπόλοιπες θέσεις του κόμματος.

Τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, επαναδιεκδικεί ο Λευτέρης Χριστοφόρου, ωστόσο τα τελευταία εικοσιτετράωρα διαρρέεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον τόσο από τον βουλευτή Λεμεσού Αντρέα Κυπριανού όσο και από τον Κυριάκο Χατζηγιάννη. Και οι δύο θα γνωστοποιήσουν την απόφασή τους σήμερα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει και για την θέση των αντιπροέδρων. Στέλλα Κυριακίδου και Γιώργος Γεωργίου επαναδιεκδικούν την αντιπροεδρία, ενώ ο Σωτήρης Σαμψών φαίνεται να αποσύρεται.

Πρώτη υποψηφιότητα που κατατέθηκε είναι αυτή της Στέλλας Κυριακίδου για τη θέση του αντιπροέδρου. Η ίδια απουσιάζει στο εξωτερικό οπότε απέστειλε την υποβολή υποψηφιότητάς της.

Για τη διεκδίκηση θέσης αντιπροέδρου έχουν ήδη κινητοποιηθεί ο Νίκος Νουρής, ο οποίος κατέθεσε γύρω στις 9.30 το πρωί την υποψηφιότητά του, καθώς και ο Ευθύμιος Δίπλαρος.

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τελικώς και η Αννίτα Δημητρίου, της οποίας το όνομα ακούγεται εντόνως το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X