ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξεκινά γεωτρήσεις εντός Μεσογείου η Τουρκία

«Σε έναν - δυο μήνες»

Εντός των επομένων ενός – δύο μηνών θα γίνει η πρώτη γεώτρηση από το πλοίο «Φατίχ» ανοικτά της Αντάλειας, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ.

«Το ονομάσαμε ‘Φατιχ’ (Πορθητής). Από αυτό το πλοίο για να είμαστε ειλικρινείς, περιμένουμε την κατάκτηση των αποθεμάτων μας σε υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός, σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί.

Η τ/κ ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο κ. Ντονμέζ απαντούσε ερώτηση (σσ: δεν γράφει πού και από ποιον) για τις «κοινές εργασίες» των Ε/κ με την Αίγυπτο και το Ισραήλ και εάν έχουν ξεκαθαρίσει τα σημεία γεώτρησης. Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι το σεισμογραφικό τους έκανε έρευνες για πέντε χρόνια στην περιοχή με σημαντικά ευρήματα και προβλέπεται πως η πρώτη γεώτρηση θα γίνει εντός του χρόνου, μέσα στους επόμενους έναν με δύο μήνες.

Τα ευρήματα από την Ανατολική Μεσόγειο, είπε, είναι πολύ θετικά. «Η πρώτη γεώτρησή μας θα γίνει στα ανοικτά της Αντάλειας». Ο κ. Ντονμέζ υπενθύμισε ότι η Τουρκία ενεργειακά είναι «εξαρτημένη από το εξωτερικό. Για μένα αυτό που θα αλλάξει τη μοίρα του παιχνιδιού είναι εάν βρούμε, προσευχόμαστε. Όπου κι αν υπάρχει φυσικό αέριο ή πετρέλαιο, στη θάλασσα ή στην ξηρά, θέλουμε το βρούμε», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X