ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάρης: «Ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας» συμπέρανε η Τρόικα

Τα θετικότερα συμπεράσματα, μέχρι σήμερα

Τα πιο θετικά μέχρι σήμερα, χαρακτηρίζει τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τον τρίτο μεταμνημονιακό έλεγχο της Κυπριακής οικονομίας, ο αρμόδιος Υπουργός, Χάρης Γεωργιάδης. Τον έλεγχο διενήργησαν από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Παρασκευή.

Ταυτόχρονα, ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει ότι οι παρατηρήσεις καταγράφονται και υιοθετούνται από την Κυβέρνηση, ενώ σημειώνει ότι η Κυβέρνηση μειώνει το δημόσιο χρέος, το οποίο μπορεί στο τέλος του έτους χρόνου να είναι και οριακά κάτω από το 100%.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι από τα συμπεράσματα «αναδεικνύεται η ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας, η βελτίωση των δεδομένων στην αγορά εργασίας και η διατήρηση της συνετής διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών».

Με τον ίδιο ξεκάθαρα τρόπο, όμως, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «υποδεικνύεται η ανάγκη συνέχισης αυτής της πολιτικής, περαιτέρω προώθησης μεταρρυθμίσεων, εντατικοποίηση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας».

«Όλες αυτές οι παρατηρήσεις καταγράφονται και υιοθετούνται από την Κυβέρνηση», τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά της Τρόικας πως «αν επαληθευτεί το δημοσιονομικό περιθώριο, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να επιταχύνει τη μείωση του ακόμη υψηλού δημοσίου χρέους και για την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων σε έργα που αυξάνουν την παραγωγικότητα, έτσι ώστε να αυξηθεί η μακροχρόνια δυνητική οικονομική ανάπτυξη», ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι συμφωνεί απόλυτα και είναι αυτό που κάνει το Υπουργείο Οικονομικών.

«Η συγκεκριμένη αναφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την οικονομική πολιτική», υπογράμμισε.

«Μειώνουμε το δημόσιο χρέος και αναμένεται πως μέχρι το τέλος του χρόνου μπορεί να είναι και οριακά κάτω από το 100%», τόνισε ο ΥΠΟΙΚ, υπογραμμίζοντας ότι «ταυτόχρονα, προωθούμε πολύ σημαντικές δημόσιες επενδύσεις αλλά και νέες πολιτικές που διευρύνουν την παραγωγική δυνατότητα της χώρας».

Επίσκεψη στην Κύπρο Προέδρου ΕΤΕπ

Κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη στην Κύπρο στις 2 Οκτωβρίου του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ, με σκοπό την υπογραφή Συμφωνίας Δανείου και Εγγύησης μέχρι €26 εκ. μεταξύ της ΕΤΕπ και της Κυπριακής Δημοκρατίας για χρηματοδότηση της επέκτασης του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «θα πραγματοποιήσουμε άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενθάρρυνσης της έρευνας και της ανάπτυξης με διευκόλυνση άλλης μιας σημαντικής επένδυσης σε ερευνητικές υποδομές με τρόπο που επιτρέπει την διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας, την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού».

«Στην περίπτωση του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής την παροχή υπηρεσιών υγείας, πολύ υψηλού επιπέδου, στους συμπολίτες μας», επισήμανε.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X