ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάρης για Fitch: Η πρόοδος μας αναγνωρίζεται (Pic)

«Τιτίβισμα» ικανοποίησης από τον ΥΠΟΙΚ

Μπορούμε να ανεβάσουμε την Κύπρο ακόμη πιο ψηλά, φτάνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια, σημειώνει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Fitch της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου σε ξένο νόμισμα.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι υπάρχουν ακόμη δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν αλλά η πρόοδος της Κύπρου αναγνωρίζεται.

"Αναβάθμιση από Fitch: Έχουμε ακόμη δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αλλά η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται. Και μπορούμε να ανεβάσουμε την Κύπρο ακόμη πιο ψηλά φτάνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια με αυτοπεποίθηση, συνέπεια & συλλογική ευθύνη", έγραψε ο κ. Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι κατά μία βαθμίδα, στο ΒΒ+, από ΒΒ αναβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Fitch τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου σε ξένο νόμισμα, με προοπτικές σε θετικό ορίζοντα. Με την αναβάθμιση αυτή, το αξιόχρεο της Κύπρου βρίσκεται πλέον μία βαθμίδα πριν από την επενδυτική κατηγορία.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X